Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Abop waarschuwt jongeren voor omkoping

Abop waarschuwt jongeren voor omkoping

07/10/2019 17:35 - Jason Pinas

De Abop-meeting te Winti Wai trok zaterdagavond behoorlijk wat volk.

De Abop-meeting te Winti Wai trok zaterdagavond behoorlijk wat volk. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - De opdracht van de leiding van de politieke partij Abop aan de vele jongeren die deel uitmaken van de veertien geïnstalleerde kernen was helder: kiezers mobiliseren om zich te keren tegen de NDP en haar leider Desi Bouterse. Zijn beleid werd zaterdag op een vergadering van Abop in Winti Wai fel bekritiseerd.

Toppers van de partij, onder wie Marinus Cambiel, Joel 'Bordo' Martinus en Edward Belfort, namen geen blad voor de mond. Ze veegden de vloer aan met de paarse partij. "NDP a no wan bun partij. No stem gi den moro" en "Bouterse heeft geen gevoel voor het volk", benadrukte Bordo meerdere malen. "Un' doro Dubai? Den fly-over kon? Un' weri fu Bouta?" vroeg Belfort aan het zeer enthousiaste publiek, dat in koor negatief antwoordde.

Cambiel betitelde de NDP als een waardeloze partij. In zijn ogen worden mensen als André Misiekaba en Sergio Akiemboto als lokaas gebruikt voor de marrons. Het is volgens hem daarom belangrijk dat deze groep zich niet weer laat pakken. Marinus Bee was milder in zijn kritiek en sprak vooral over wat moet veranderen, zoals het voedselpakkettenbeleid dat niet goed te praten is.

De sprekers drukten de jonge kernleden op het hart zich niet te laten omkopen. Het is volgens hun zeker dat er pogingen gedaan zullen worden om hen te misleiden. "Als ze met geld komen, teki a moni, maar stem niet op ze. Als ze met pakketten komen neem ze aan, maar weet waarje thuishoort." De toppers wezen de geïnstalleerde jongeren er ook op dat ze zich keihard moeten inzetten om het beoogde resultaat - de NDP laten wegstemmen - te behalen.

Belfort zei aan de aanwezigen dat de NDP bij de vorige verkiezing met meer dan zeshonderd stemmen veel sterker was in Winti Wai dan Abop, die er driehonderd behaalde. "U en ik zijn van de ghetto en we verdienen een beter leven en de enige manier hoe we dit kunnen bereiken is om massaal op de Abop te stemmen", zei Belfort.

Dinotha Vorstwijk riep de jonge kernleden op om zich te blijven scholen omdat onderwijs de basis is. "Hoe hard de tijden ook mogen zijn, laat de school niet." Ze verzekerde dat - net als zij - ook de overige jongeren de ruimte zullen krijgen om te groeien binnen Abop. De kernleden hebben allen beloofd dat ze hun uiterste best zullen doen om de opdracht van het hoofdbestuur uit te voeren.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina