Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Uitspraak kort geding Staat versus BvL dinsdag

Uitspraak kort geding Staat versus BvL dinsdag

07/10/2019 18:41 - Naomi Hoever

Uitspraak kort geding Staat versus BvL dinsdag

 

PARAMARIBO - Het kort geding van de staat tegen de Bond van Leraren (BvL) is verdaagd. De rechter doet dinsdag uitspraak. Het ministerie van Onderwijs heeft de bond maandag voor het gerecht gedaagd omdat die vanaf vorige week dinsdag in actie is.

BvL-voorzitter Reshma Mangre spreekt van een impasse. De bond kan zich niet terugvinden in het voorstel van minister Lilian Ferrier om op drie scholen een managementteam samen te stellen, terwijl de onderdirecteuren van de scholen hadden gereflecteerd naar de betrekking. Zij zijn niet in aanmerking gekomen, maar er zijn buitenstaanders benoemd tot directeur.

Toen de bond hiertegen bleek te zijn, stelde het ministerie voor om managementteams te vormen. Mangre heeft Ferrier daarna om een onderhoud gevraagd. Toen dit uitbleef, heeft de bond naar het uiterste middel gegrepen. Deze week moeten de scholen beginnen met het verstrekken van boeken en de lesroosters. Door de staking kan dat in het geding komen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina