Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Volleybalster Kamé derde 'all-time' in 'kills'

Volleybalster Kamé blijft stijgen op 'all-time list' Florida Atlantic

07/10/2019 01:01 - Terence Oosterwolde

Volleybalster Kamé blijft stijgen op 'all-time list' Florida Atlantic

Surinames Sigourney Kamé blijft individueel goed boeren bij FAU. Foto: JC Ridley/Owlpix.com  

PARAMARIBO - Hoewel het teamsucces er zondag niet in zat, had de Surinaamse volleybalster Sigourney Kamé wel iets te vieren. In de historie van Florida Atlantic University (FAU) steeg ze namelijk naar de derde plek in de categorie 'kills'.

Kamé had zondag twaalf kills. Ze passeerde daarmee Kim Pruitt en Kelly Paiva en is nu derde in schoolgeschiedenis met 1.112 career kills. De Surinaamse had ook één block. Kamé, bezig aan haar laatste jaar op FAU, werd volgens de website van de school vrijdagavond pas de vijfde speelster in de geschiedenis van de universiteit met elfhonderd career kills. Die mijlpaal bereikte ze door een game-high dertien kills in de straight-sets-winst op Louisiana Tech: 25-19, 25-19, 25-23. Die overwinning was de zevende op rij op de tegenstander.

Maar zondag lukte het FAU ondanks Kamés inbreng niet te winnen. The Owls moesten hun meerdere erkennen in rivaal Florida International University (FIU): 21-25, 22-25, 25-18, 25-22, 12-15. Een week geleden waren de rollen nog omgekeerd. Op 27 september wist FAU ondanks het verliezen van de eerste set, toch als winnaar uit de bus te komen tegen FIU: 23-25, 25-21, 25-23, 25-22. Daardoor kwam de seriestand tussen de twee rivalen in evenwicht: 31-31.

FAU heeft na de nederlaag van zondag een 8-6 winst-/verliesstaat dit seizoen. In de eigen Conference USA (C-USA) was het verlies van zondag pas het eerste nadat voor het eerst sinds 2009 opeenvolgende zeges werden geboekt bij de start van de C-USA. De volgende wedstrijd van Kamés school is vrijdag wanneer Western Kentucky University op bezoek komt. In eigen sporthal is FAU al 21 duels op rij ongeslagen, de op één na langste thuiszegereeks ooit in de VS.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina