Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • INGEZONDEN: Matoekoe, de zoveelste

INGEZONDEN: Matoekoe, de zoveelste

08/10/2019 14:30

De redactie van DWT Publishing NV stelt lezers in de gelegenheid stukken in te zenden ter publicatie. In principe worden alle ingezonden artikelen opgenomen, tenzij de inhoud schadelijk, kwetsend of beledigend is voor derden. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de mening van DWT Publishing NV. De redactie behoudt zich het recht om stukken niet te plaatsen, in te korten of te redigeren zonder dat die uit hun context worden gehaald.

De redactie van DWT Publishing NV stelt lezers in de gelegenheid stukken in te zenden ter publicatie. In principe worden alle ingezonden artikelen opgenomen, tenzij de inhoud schadelijk, kwetsend of beledigend is voor derden. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de mening van DWT Publishing NV. De redactie behoudt zich het recht om stukken niet te plaatsen, in te korten of te redigeren zonder dat die uit hun context worden gehaald.  

Bij het lezen over de dreigende sluiting van Matoekoe bekroop me een gevoel van machteloze woede.Opnieuw een drama in het kwadraat en, als ik het artikel goed heb begrepen, wederom vanwege een niet al te nauwkeurig financieel beleid en een halfslachtige overheidsbemoeienis.

Waar zitten de heren Misiekaba en Elias toch, er is in Suriname veel te veel werk aan de winkel waardoor er eigenlijk geen tijd zou moeten zijn voor de diverse tripjes die door hen ondernomen worden. Nu leveren instellingen als Matoekoe en, om er nog eens een te noemen, De Stichting voor het Kind, niet direct politiek en/of economisch gewin op, maar de verantwoordelijkheid voor deze instellingen kan niet alleen op het bord van particuliere organisaties worden gelegd.

Zelf heb ik in het verleden van doen gehad met deze instellingen, maar de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik daar nou niet met een onverdeeld positieve herinnering op terugzie. Desalniettemin lees ik dat ook de overheid weer eens in gebreke blijft en slecht voor haar mindervalide onderdanen zorgt, terwijl een peperdure en niets opleverende trip van de VP zonder pardon doorgang kon vinden.

Zelf heb ik geen "politieke kleur", maar vind dat de diverse overheden, waaronder zeer zeker ook de huidige, van de afgelopen jaren enorme steken hebben laten vallen en zich diep moeten schamen voor het stiefmoederlijke beleid voor wat betreft de vele sociale instellingen die ons land (noodgedwongen) rijk is.

I. Bos

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina