Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • OM volhardt in schuld vermoedelijke pedofiel

OM volhardt in schuld vermoedelijke pedofiel

08/10/2019 20:46

OM volhardt in schuld vermoedelijke pedofiel

 

PARAMARIBO - Officier van justitie Shanta Mahadew blijft bij haar standpunt dat er genoeg bewijzen zijn tegen Riaaz K. Hij zou op 27 maart een tienjarig meisje in zijn voertuig hebben gelokt, waarna hij ontuchtige handelingen met haar heeft gepleegd.

Als zwijggeld zou hij het slachtoffer SRD 15,85 hebben gegeven. Het geval deed zich voor in Wanica. Deze zaak zorgde voor enorme ophef omdat Riaaz K. de zoon van ex-minister Roline Samsoedien is. De verdachte en zijn advocaten, Irene Lalji en Murwin Dubois, hebben steeds aangegeven dat de beschuldigingen ongegrond zijn. Echter, de openbare aanklager blijft erbij dat de bewijsmiddelen als een paal boven water staan.

Volgens haar zijn vooral de getuigenverklaringen duidelijk. De raadslieden stelden eerder dat het sperma dat op de kleding van het slachtoffer is gevonden, niet van Riaaz K. is. "Van wie is het dan?", vroeg Dubois op een eerdere zitting. Samen met zijn collega wilde hij graag dat de vader van het slachtoffer ook een DNA-test zou ondergaan.

Mahadew verwees maandag naar de bevindingen van twee laboratoriumdeskundigen. Een van hen kon niet zeker stellen of er inderdaad sprake is van zaadvocht, terwijl de andere labmedewerker duidelijk heeft gesteld dat het vocht op de kleding van het meisje geen sperma is. "Er is geen sprake van spermasporen", benadrukte de officier van justitie.

Het verzoek van de advocaten om de vader van het slachtoffer aan een onderzoek te onderwerpen is volgens Mahadew onmogelijk. Hij is namelijk geen verdachte in deze zaak. Op 4 november komen de advocaten in hun dupliek weer aan het woord.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina