Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bonuman blijft verkrachting ontkennen

Traditionele geneesheer blijft verkrachting ontkennen

08/10/2019 07:32 - Van onze redactie

Traditionele geneesheer blijft verkrachting ontkennen

 

PARAMARIBO - “Ze liegt voor me”, riep Jeffrey S. maandag fel, toen hij de ruimte kreeg een vraag te stellen aan het slachtoffer die tegen hem getuigde. Hij zit sinds oktober 2018 vast op verdenking van verkrachting van de jonge vrouw. Hij zou zich als culturele geneesheer (bonuman) hebben voorgedaan.

De vrouw kreeg van hem een drankje aangeboden waarna ze zich duizelig voelde en zich niet kon verzetten tegen het vergrijp. Jeffrey S. heeft de verkrachting vanaf zijn aanhouding ontkend. Hij meent dat het slachtoffer zelf om sex vroeg. "Ik heb haar niet gedwongen. Zij vertelde me zelf over problemen in haar relatie. Ze vroeg me ook om geld", vertelde de verdachte aan rechter Maureen Dayala en officier van justitie Shanta Mahadew.

De vrouw zei dat ze rond haar verjaardag in september vorig jaar vaker in trance raakte. Haar toenmalige vriend vond het nodig om haar naar Jeffrey S. te brengen, omdat die een goede traditionele geneesheer zou zijn. Samen met haar moeder, broer en ex-vriend bezocht ze het huis van de verdachte. "Hij vertelde mijn moeder in diep Javaans dat ik binnen veertien dagen dood zou gaan als ik geen hulp had gekregen", verklaarde het slachtoffer. Haar broer die ook als getuige is gehoord vertelde hetzelfde.

Jeffrey S. hield de hulpzoekenden voor dat hij snel moest handelen om erger te voorkomen. Hij gaf het slachtoffer een drankje, waarna hij haar naar de kamer bracht. "Ik was machteloos. Ik voelde me zwak", deed de jonge vrouw huilend haar relaas aan de rechter. Na ongeveer een halfuur alleen in de kamer te zijn gebleven, kwam het tweetal terug bij de rest.

Het slachtoffer heeft niet om hulp geroepen. Ook nadat ze weer bij haar moeder was, heeft ze niets verteld. "Ik was bang en ik schaamde me om erover te praten", zei de vrouw toen advocaat Oscar Koulen haar vroeg waarom ze pas de volgende dag heeft gesproken over de verkrachting.

De raadsman wilde ook weten of deskundigen hebben vastgesteld wat er allemaal in het drankje zat. "Nee", reageerde het slachtoffer een beetje zenuwachtig. Koulen vond het ook vreemd dat de aanwezige familieleden niet hebben ingegrepen toen Jeffrey S. en het slachtoffer zo lang alleen in de kamer bleven. Op 4 november wordt de verdachte gehoord.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina