Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Handtastelijke zwager moet cel in

Handtastelijke zwager moet acht maanden brommen

09/10/2019 04:08 - Van onze redactie

Handtastelijke zwager moet acht maanden brommen

 

PARAMARIBO - De smeekbede van de 23-jarige Angelo W. heeft rechter Duncan Nanhoe toch wel over zijn hart doen strijken. De verdachte keek aan tegen een straf van twaalf maanden waarvan twee voorwaardelijk en een proeftijd van drie jaar. “Ik ga dit nooit meer doen. Echt nooit meer. Ik weet niet hoe dit is gebeurd, maar het gaat nooit meer voorkomen”, snikte de jongeman die zijn twaalfjarige zwageresje zeker twee keer ontuchtig heeft betast.

Hoewel Nanhoe overtuigd was door alle bewijsmiddelen die officier van justitie Rayshree Koendan had aangevoerd, legde hij een iets lagere straf op dan zij had geëist. Het slachtoffer dat dinsdag ook is gehoord, verklaarde dat Angelo W. haar op 28 juni met zijn bromfiets meenam naar zijn huis. Omdat haar zus, die ook de vrouw is van de verdachte niet thuis was, greep hij haar op verschillende plaatsen waaronder aan haar geslachtsdeel.

"Ik heb hem weggestoten en ik wilde schreeuwen, maar hij maakte mijn mond dicht met zijn hand", vertelde het slachtoffer. De tweede keer op 12 augustus gebeurde het weer thuis bij de verdachte, maar dan op bed in zijn kamer. Het slachtoffer: "Ik lag eerst. Hij kwam naast mij liggen en heeft me aangeraakt. Ik voelde dat hij me heeft aangeraakt", benadrukte ze wederom toen advocaat Oscar Koulen haar vroeg of ze zeker weet dat Angelo W. haar heeft aangeraakt.

De verdachte beweerde dat zijn hand beide keren per ongeluk op het geslachtsdeel van dat meisje is beland. Het slachtoffer verklaarde dat ze bang was om haar ouders te vertellen omdat Angelo W. haar had bedreigd. "Hij zei dat hij me zus zou slaan en haar zou laten", verklaarde ze huilend.

De advocaat zei in zijn pleidooi dat hij de tweede keer zeer betwijfelt omdat het meisje de ruimte had om op te staan toen de verdachte naast haar kwam liggen. "Ze heeft dat verhaal gewoon uit haar duim gezogen", merkte hij op. Ook vindt hij het vreemd dat de familie niet meteen aangifte heeft gedaan, maar pas nadat Angelo W. de relatie met hun dochter had beëindigd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina