Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Heerenstraat Festival wekt wrevel bij ondernemers

Heerenstraat Festival wekt enige wrevel bij ondernemers

09/10/2019 00:47 - Gilliamo Orban

Het Heerenstraat Festival is voor sommige ondernemers minder leuk geweest.

Het Heerenstraat Festival is voor sommige ondernemers minder leuk geweest. Foto: dWT  

PARAMARIBO - Niet iedereen in de Heerenstraat blijkt leuke herinneringen te hebben overgehouden aan het gelijknamige festival dat in het weekend is gehouden. Jolanda Cheung, eigenaar van Jolanda’s Snacks, is boos dat de organisatie haar heeft verboden om tijdens het evenement drinken - zowel alcoholische als niet-alcoholische - te verkopen, terwijl hierover geen afspraken zijn vastgelegd.

"Ik heb een vergunning en mijn zaak mag tot tien uur in de avond open zijn", zegt Cheung. Zij zegt dat Gino Refos, projectleider van het Heerenstraat Festival, haar vrijdag heeft verteld dat ze wel voeding mag verkopen. "Maar wanneer de mensen snacks en porties kochten wilden ze ook wat drinken en wij bleven drinken verkopen, omdat wij dat gewoonlijk mogen doen."

Dat bleek niet in goede aarde te vallen bij Refos en hij heeft toen de winkel afgezonderd met hekken waardoor er geen bezoekers meer naar de zaak konden. Desgevraagd zegt Refos dat hij weet dat de winkel gewoonlijk niet tot laat in de middag open is, waardoor hij niet had verwacht dat daar eten en drank, waaronder ook alcohol, zou worden verkocht.

"Ik had hiermee geen moeite, maar heb ze gevraagd om geen drinken te verkopen, omdat wij met de omzet van onze drank kosten moeten dekken. Maar helaas ging de zaak toch door met de verkoop en waren wij genoodzaakt maatregelen te treffen", zegt Refos, doelend op het plaatsen van een hek voor de zaak.

Hij zegt dat de organisatie zelfs bereid was om kosteloos een tent voor de winkel op te zetten om eten te verkopen, maar hiermee is Cheung niet akkoord gegaan. Refos benadrukt dat het niet de bedoeling is dat er een spanningsveld is tussen hem en de eigenaar van de winkel omdat de zaak ook deel uitmaakt van de Heerenstraat. "Wij hebben ze ook nodig om het festival te doen slagen", zegt hij.

Hoewel Xue Yau van winkel Mok Sam op de hoek van de Heeren- en Klipstenenstraat het festival toejuicht omdat het een Surinaams product is, had ze gewild dat beter met haar zou worden afgestemd. "Toen ik zaterdag bij de winkel kwam was de zijde van mijn zaak aan de Heerenstraat met hekwerk afgesloten en dat is de kant waar de deur staat om in de winkel te komen. We moesten het hekwerk forceren om bij de deur te komen", zegt ze. Zij heeft even overwogen haar zaak niet te openen, maar als ze dat zou doen zou ze een dag inkomen mislopen.

De winkelier van Happy Supermarkt zegt dat de afbakening van het gebied niet zoveel impact had op de winkel. De voordeur van de supermarkt staat aan de Wagenwegstraat, maar er is ook een deur aan de zijde van de Heerenstraat. Van die kant gaat hij met zijn auto de straat op. "Ik kon zaterdag en zondag niet uit huis met mijn wagen. Er had duidelijk gezegd moeten worden dat de omgeving afgebakend zou worden", zegt de winkelier.

Refos zegt dat hem wel is uitgelegd wat daar zou gebeuren. "We hebben zelfs de parkeerplaats van hem gehuurd." Wat betreft Mok Sam geeft hij aan dat in de brief die is verstrekt aan belanghebbenden van de Heerenstraat zijn telefoonnummer staat. "Ik logeerde in een hotel in de straat en zou binnen enkele minuten ter plekke kunnen zijn om het probleem op te lossen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina