Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nep-lukuman misbruikt vrouwen seksueel

Nep-lukuman misbruikt vrouwen seksueel

09/10/2019 21:00

Nep-lukuman misbruikt vrouwen seksueel

 

PARAMARIBO - De 44-jarige nep-lukuman Werner S. is door de politie van het bureau Uitvlugt aangehouden wegens seksueel misbruik van drie vrouwen. Dit meldt de afdeling voorlichting van de politie.

Twee vrouwen van respectievelijk negentien en 24 jaar deden kort vóór zijn aanhouding aangifte van verkrachting. De derde vrouw deed dat nadat de man in verzekering was gesteld. De twee vrouwen hebben verklaard dat Werner S. zich voordeed als een lukuman die in hun verleden kon zien. Hij zei hen dat ze hebben uitgelopen voor hun partners, hetgeen toevallig op waarheid berustte. Hij hield ze voor dit niet te zullen verklappen aan hun partners, indien zij vleselijke gemeenschap met hem zouden hebben.

Om de negentienjarige vrouw bij zich te krijgen, benaderde Werner S. haar partner met het verhaal dat hij de vrouw een wasi moest geven om boze geesten te verjagen. Toen de tiener eenmaal bij Werner S. thuis was, bleek het niet om een wasi te gaan, maar wilde hij seks met haar hebben. De jonge vrouw weigerde, waarop Werner S. haar voorhield dat hij haar partner zou vertellen wat zij uitspookte. Zij ging overstag en de verdachte heeft meerdere malen omgang gehad met de vrouw.

Haar 24-jarige vriendin onderging hetzelfde lot. Zij nam de negentienjarige in vertrouwen en vertelde haar het verhaal. Daarnaast vertelde zij haar partner wat haar was overkomen. De partner die op Munder woont nodigde Werner S., een bekende van de familie, uit om langs te komen. Samen met een vriend heeft de partner de lukuman vervolgens mishandeld. Beide mannen zijn door de politie van Munder ingesloten voor mishandeling.

Daaarop besloten de twee vrouwen aangifte van verkrachting te doen tegen de lukuman. Een derde slachtoffer dat ongeveer op dezelfde wijze door Werner S. seksueel is misbruikt, deed het bureau aan en legde een verklaring af bij de politie over haar gebeuren enkele jaren terug. Werner S., die een handlanger is geweest van een tradtionele geneesheer, is eveneens in verzekering gesteld.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina