Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Duo Opti/Nai Chung Tong niet verder in Dutch Open

Opti en Nai Chung Tong uitgeschakeld in dubbelspel Yonex Dutch Open

10/10/2019 20:23 - Guillano Bruce

Sören Opti en Mitch Nai Chung Tong zijn er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de volgende ronde in het mannendubbelspel van de Yonex Dutch Open.

Sören Opti en Mitch Nai Chung Tong zijn er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de volgende ronde in het mannendubbelspel van de Yonex Dutch Open. Foto: SBB  

ALMERE - Sören Opti en Mitch Nai Chung Tong zijn er niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de volgende ronde in het mannendubbelspel van de Yonex Dutch Open. De Surinaamse badmintonners moesten woensdag in hun eerste partij hun meerdere erkennen in Jelle Maas en Robin Tabeling die de partij in twee sets wonnen: 21-10 en 21-11. De partij die plaatsvond in Nederland duurde 21 minuten.

Opti en Nai Chung Tong waren de underdog tegen Maas en Tabeling die niet alleen drievoudig Nederlands mannendubbelkampioen zijn, maar ook veel hoger op de ranglijst staan. Het Nederlandse duo bezet de dertigste plek op de wereldranglijst terwijl Opti en Nai Chung Tong op plek 303 van de BWF-ranking staan.

Ondanks het feit dat ze niet veel met elkaar konden trainen, Nai Chung Tong studeert en woont immers in Nederland, wist het Surinaamse duo toch een respectabele wedstrijd neer te zetten tegen zo'n topduo dat vorig jaar tweede werd van de Dutch Open en dit jaar ook de finale haalde van de Brazil International Challenge.

Opti, die tijdens de Yonex Dutch Open ook in het enkelspel actief was (hij verloor zijn eerste partij van de Fransman Merkle...red.) keert niet meteen terug naar Suriname. Hij volgt eerst een trainingsstage in Nederland en Zwitserland nadat hij onlangs met de Cuntapay Badminton Academy een overeenkomst sloot voor verdere individuele ondersteuning in zijn 'Road to Tokyo'-project.

De Surinaamse badmintonner probeert daarbij zoveel mogelijk punten te vergaren op de wereldranglijst om zich te kunnen kwalificeren voor de Spelen van volgend jaar in Tokio. De trainingsstage die Opti volgt, vormt tegelijkertijd zijn voorbereiding naar de Open Nationale Kampioenschappen 2019 in Suriname en de Suriname International 2019 in november.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina