Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Adek en Tulane leveren 15 Public Health masters af

Adek en Tulane leveren 15 Public Health-deskundigen af

11/10/2019 22:36

De afgestudeerden die met succes de masteropleiding in Pubic Health hebben afgerond.

De afgestudeerden die met succes de masteropleiding in Pubic Health hebben afgerond. Foto: NII  

PARAMARIBO - Het ministerie van Volksgezondheid en de samenleving zijn vrijdag versterkt met vijftien Public Health-professionals. Dit gezondheidskader is opgeleid dankzij een samenwerking tussen de Tulane University in de VS en de Medische Faculteit van de Anton de Kom Universiteit (Adekus) van Suriname.

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid die het nieuwbakken kader toesprak, was lovend over de successen die bereikt zijn dankzij de samenwerking tussen Tulane University en de Medische Faculteit. Volgens hem zou dit programma niet mogelijk zijn geweest zonder de financiële ondersteuning van de Islamic Development (IsDB).

Hij sprak zijn dank uit aan het adres van ambassadeur Anwar Lallmohamed voor het feit dat die het omvormen van Surinames jong kader tot Public Health-experts tot een van zijn hoogste prioriteiten heeft gemaakt. Elias gaf met trots te kennen dat vrijwel alle 51 studenten (97%) van de vorige drie cohorten werkzaam zijn in de gezondheidszorg. Na afstuderen heeft 37% van deze studenten een promotie gehad binnen de gezondheidszorg.

Momenteel worden er negen Surinamers opgeleid voor een doctorale graad in de gezondheidszorg. Vier van deze negen PhD-kandidaten hebben een masters van dit programma als vooropleiding. "Dit alles illustreert de relevantie en uitzonderlijke kwaliteit van dit programma", aldus Elias. Het NII maakt vrijdag melding hiervan in een persbericht.

De bewindsman was ook lovend over professor Maureen Lichtveld van Tulane voor diens deskundigheid en toewijding aan het programma alsook over Firoz Abdoel Wahid die voor deze studiefase als lokale coördinator heeft gefungeerd.  "Samen maken wij vandaag een belangrijke stap om met nu 67 masters in Public Health de ingeslagen weg  van evidence-based interventies, preventie en controle van ziekten, te vervolgen en te verbreden."

Integraal hieraan is, aldus de bewindsman, het beteugelen van de gevolgen van milieuvervuiling voor onze gezondheid. Dit wordt ook ondersteund door het Master of Science in Public Health-programma dat bijdraagt aan onderzoek in de gezondheidszorg. De bewindsman benadrukte dat zijn ministerie dit programma zal blijven ondersteunen.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina