Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bezorgde SLM-burgers niet klaar met strijden

Bezorgde SLM-burgers niet klaar met strijden

11/10/2019 06:27 - Merredith Bruce

Het handjevol demonstranten kwam voor een gesloten KLM-kantoor Hofstraat te staan en sluit niet uit dat dit te maken had met het protest.

Het handjevol demonstranten kwam voor een gesloten KLM-kantoor Hofstraat te staan en sluit niet uit dat dit te maken had met het protest. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Het actiecomité ‘bezorgde SLM-burgers’, dat zich zorgen maakt over het voortbestaan van de national carrier, wil weer gaan protesteren bij het hoofdkantoor van de KLM. “Dan hopen wij dat de KLM ons met open deuren en open armen ontvangt”, schrijft het comité in een persbericht. Maandag was er aan de Hofstraat door nog geen tien personen met protestborden gedemonstreerd.

De bezorgdheid is ontstaan door het besluit van TUI fly om de samenwerking met Surinam Airways te beëindigen en vanaf volgende maand zelfstandig te vliegen op de route Amsterdam-Paramaribo vice versa. Het actiecomité vraagt zich af wat er van de SLM overblijft, gezien de KLM al vijfmaal per week op de Mid-Atlantische Route vliegt.

Anoepkoemar Bhaggan, ex-voorzitter van de Associatie van Surinaamse Reisagenten (ASRA) en uitbater van reisbureau Satyam Holidays, snapt het motief achter de demonstratie niet. Hij gaat terug naar enkele jaren geleden toen de Nederlandse luchtvaartmaatschappij Martinair als derde speler op de route kwam. "Er is toen toch niets met de SLM gebeurd?", stelt hij retorisch tegenover de Ware Tijd.

Meer concurrentie kan volgens hem alleen maar positief uitpakken voor Suriname. Wat volgens hem niet uit het oog verloren mag worden, is dat TUI fly voornamelijk vakantievluchten uitvoert en derhalve pakketreizen aanbiedt. De toeristische sector in Suriname kan met de aanwezigheid van zo een speler alleen maar voordeel hebben door de komst van buitenlandse toeristen.

Bhaggan stelt dat de SLM, om de concurrentie aan te kunnen, haar marketingpositie zou moeten vergroten. Hij twijfelt er zelf niet aan dat de maatschappij onder de "jonge en dynamische" directeur Radjesh Radjkoemar daartoe in staat zal zijn.

Het protest maandag viel samen met het honderdjarig bestaan van de KLM. Het handjevol demonstranten kwam voor een gesloten deur te staan en sluit niet uit dat dit te maken had met het protest.

Het comité noemt als reden voor de geringe opkomst "miscommunicatie". Die zou zijn ontstaan met de busbedrijven die voor het transport van de demonstranten zouden zorgen. "Men had vernomen dat het KLM-kantoor op 7 oktober gesloten zou zijn en is er toen van uitgegaan dat de demonstratie niet doorging. Hierdoor was sprake van een matige opkomst", schrijft het comité.

Er is volgens de actiegroep vooraf geen ruchtbaarheid gegeven aan de actie en de demonstranten die maandag aanwezig waren komen uit eigen gelederen. "Toch zijn wij blij met het voorlopige signaal dat is afgegeven, maar uitstel is in dit geval zeker geen afstel! Wij komen wel een andere dag naar het kantoor van de KLM."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina