Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Luchthavenbeheer maakt historische groei door

Luchthavenbeheer maakt historische groei door

11/10/2019 15:46 - Jason Pinas

Timothy Mendonça, waarnemend directeur Luchthavenbeheer.

Timothy Mendonça, waarnemend directeur Luchthavenbeheer. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - De groei van Luchthavenbeheer is in de afgelopen periode met ruim 11 procent toegenomen ten opzichte van vorig jaar. Dat is nu al meer dan de gemiddelde jaarlijkse stijging in Latijns-Amerika en het Caribisch Gebied. Alleen al in het derde kwartaal heeft het bedrijf 156.000 passagiers afgehandeld op de Johan Adolf Pengel-luchthaven tegenover minder dan 130.000 in de overeenkomstige periode in 2018.

Volgens waarnemend directeur Timothy Mendon?a is het nog nooit eerder voorgekomen dat zoveel reizigers zijn afgehandeld binnen een kwartaal. "Het is een enorme groei en we treffen maatregelen om dit voort te zetten", houdt hij de Ware Tijd voor.

Mendonça zegt dat de stijging van meerdere factoren afhangt, zoals de vele 'optimale' vluchten van de SLM op de regionale routes. Daarnaaast hebben de actievere rol die Fly All Ways inneemt op de markt, de vluchten op Cuba, een additionele vlucht van KLM, Trans-Guyana Airways en de komst van Copa Airlines ook veel bijgedragen aan het succes. "Het is een piek all over. Er zijn heel veel activiteiten geweest op luchtvaartgebied dit jaar."

De waarnemend directeur wijst erop dat de groei behouden kan worden indien het bedrijf consistent blijft in de acties die het tot nu toe heeft ondernomen. "Maar voor de groei kunnen wij niet alleen zorgen. We moeten iedereen wakker schudden om mee te doen, om zijn werk goed te blijven doen." Mendonça onderstreept dat vooruitgang voor het bedrijf ook gerealiseerd kan worden indien Suriname beter wordt gepromoot onder anderen toeristen en zakenlui. "We hebben een behoorlijke uitdaging en moeten met z'n allen ons land positief belichten om zoveel mogelijk passagiers hiernaartoe te trekken."

Het streven van Luchthavenbeheer - uitgesproken door zijn voorganger Vijay Chotkan, de huidige minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie - om in 2033 minimaal één miljoen passagiers af te handelen, staat nog rechtovereind. Op dit moment is het bedrijf bezig na te gaan welke maatregelen nog meer getroffen moeten worden om dit doel te bereiken. Meer vliegmaatschappijen binnenhalen is er één van en daarom gaat Luchthavenbeheer actiever op zoek naar die partners.

De waarnemend directeur meent dat het streven van één miljoen passagiers, zelfs eerder gerealiseerd kan worden. "Als het toerisme goed opgang komt en lokale mensen ook meer gaan reizen kunnen we al in 2026 of 2030 één miljoen passagiers halen." Belangrijk is ook het personeel voor te bereiden op de grotere druk die zal ontstaan. Mendonça: "Vijftien jaar is een lange periode, maar als je er niet bewust op aanstuurt en mensen goed voorbereidt, dan is het moment straks daar en je bent er niet klaar voor. We zijn nu daarom bezig uit te kijken naar slimme manieren om iedereen die betrokken is, mee te krijgen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina