Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Natio' verspeelt voorsprong in blessuretijd

'Natio' verspeelt voorsprong in blessuretijd

11/10/2019 18:34 - Terence Oosterwolde

'Natio' verspeelt voorsprong in blessuretijd

Gleofilo Vlijter bracht zijn doelpuntentotaal op acht goals in drie duels, maar kon een gelijkspel niet voorkomen. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Luttele seconden was de nationale voetbalselectie van Suriname verwijderd van de overwinning toen het noodlot toesloeg. Aanvoerder Claidel Kohinor gaf een strafschop weg, waardoor Saint Vincent en de Grenadines in de 95ste minuut de gelijkmaker scoorde: 2-2.

In het Arnos Vale Stadium in Kingstown bracht Gleofilo Vlijter Suriname vrijdag in de 26ste minuut op 1-0. De tweede helft was amper acht minuten aan de gang toen hij de voorsprong verdubbelde: 2-0. Het was al zijn achtste goal. In alle drie duels van Suriname vond hij het net.

Saint Vincent en de Grenadines vocht zich voor eigen publiek terug uit de benaderde situatie. Eerst zorgde aanvoerder Cornelius Stewart ervoor dat het 1-2 werd in de 58ste minuut. Diep in blessuretijd toen Suriname met de drie punten huiswaarts leek te keren, sloeg hij weer toe.

Stewart werd in het strafschopgebied omvergelopen door Kohinor die uit zijn doel was gekomen. De arbiter wees onverbiddelijk naar de witte stip. De aanvoerder van Saint Vincent en de Grenadines maakte koelbloedig af: 2-2. Kohinor dook nog in de juiste hoek.

Suriname, dat in groep D aan kop gaat met zeven punten uit drie partijen, speelt maandag in het André Kamperveen Stadion weer tegen Saint Vincent en de Grenadines. De eilanders staan tweede in de poule met vijf punten. Nicaragua en Dominica, derde en vierde met respectievelijk één om nul punten, spelen vrijdagavond elf uur tegen elkaar.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina