Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Regering leent 98 miljoen US dollar bij banken

Regering leent 98 miljoen US dollar bij banken

11/10/2019 10:23 - Ivan Cairo

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën.

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - De regering heeft de afgelopen maanden verschillende leningen gesloten bij buitenlandse banken en financiële instellingen. Maar ook bij verschillende lokale banken zijn dit jaar forse bedragen geleend. Het Bureau voor de Staatsschuld registreerde tot en met juni drie grote leningen met een totaalbedrag van afgerond 98,1 miljoen US dollar.

Bij de Hakrinbank werd in april een bedrag van veertig miljoen euro geleend. De leenovereenkomst werd op 26 april getekend. "De algemene doelstelling van de overeenkomst is om te helpen bij de financiering van de begrotingsuitgaven van de overheid", vermeldt het bureau als doel van de lening. De looptijd ervan is zes maanden met een rente van 1 procent per jaar.

Een maand later, op 29 mei, leende de regering ook een bedrag van veertig miljoen euro. Nu bij de Volkscredietbank. Hierbij werden dezelfde doelstellingen als bij de overeenkomst met Hakrinbank opgegeven: financiering van overheidsuitgaven. Ook dit bedrag is onder dezelfde condities geleend: looptijd halfjaar, rente 1 procent per jaar.

Op 11 juni werd tien miljoen US dollar geleend bij Republic Bank. Met dit geld zullen voertuigen worden aangeschaft voor de gewapende machten en het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie. Een deel van deze lening gaat ook naar de bouw van het nieuwe onderkomen voor de douane en financiering van de ICT-hard- en software-infrastructuur van de dienst. Deze lening heeft een looptijd van zeven jaar met een rente van 6 procent per jaar.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina