Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Tjon A Joe in finale World Cup Berlin

Tjon A Joe in finale World Cup Berlin

11/10/2019 11:11 - Terence Oosterwolde

Tjon A Joe in finale World Cup Berlin

Renzo Tjon A Joe zwemt de finale van de 50 vrij in Berlijn. Foto: collectie Renzo Tjon A Joe  

PARAMARIBO - "Berlijn zal vast beter verlopen", beloofde hij na de Fina World Cup in Budapest. In elk geval op de 50 meter vrije slag heeft hij de daad bij het woord gevoegd: Renzo Tjon A Joe plaatste zich vrijdag voor de finale van de sprint.

In het Schwimm- und Sprunghalle im Europasportpark (SSE) kwalificeerde de Surinaamse zwemmer zich als vijfde voor de eindstrijd in een tijd van 22,43 seconden. Hij ging sneller dan in Budapest, Hongarije. Precies een week geleden zwom hij 22,79 seconden, eindigde hij als tiende en bleef buiten de finale.

In de vijfde race van het Fina World Cup-seizoen zat Tjon A Joe in heat zeven. De Amerikaan Michael Andrew won de serie in 22,15 seconden, tweede werd Kosuke Matsui van Japan in 22,19, waarna Tjon A Joe aantikte. In het deelnemersveld van zestig man hadden Andrew en Matsui de tweede en derde tijd.

Net als een week geleden was de Rus Vladimir Morozov de snelste. Ook in Berlijn was hij de enige die onder de 22 seconden dook: 21,89 seconden. In Budapest ging de Rus er in 21,50 met de titel vandoor. Om het goud zullen in SSE naast Morozov, Andrew, Matsui en Tjon A Joe ook strijden de Nederlander Jesse Puts, de Hongaar Maxim Lobanovskij, Maxime Grousset uit Frankrijk en de Zweed Björn Zeeliger.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina