Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zeven jaar cel voor verkrachten stiefdochter

Zeven jaar cel voor verkrachten stiefdochter

11/10/2019 17:02 - Van onze redactie

Zeven jaar cel voor verkrachten stiefdochter

 

PARAMARIBO - Kantonrechter Maureen Dayala heeft Romeo D. woensdag veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf voor ontucht met zijn dertienjarige stiefdochter, mishandeling van zijn vrouw en illegaal wapenbezit. Ze nam hiermee de motivatie en eis van officier van justitie Mirella van Dijk over. De man heeft het meisje ontmaagd en daarna nog enkele keren seksueel misbruikt.

Het meisje vertelde: "Ik was een keer alleen thuis. Mama was aan het werk. Ik zag hem naar me kijken en dacht dat het normaal was. Toen gebeurde het. Dat was de eerste keer. Daarna gebeurde het vaker als mama niet thuis was", zei het meisje op een zitting in maart, terwijl haar moeder met tranen in de ogen toekeek.

Dayala: "Er zijn gegronde bewijzen en die worden overgenomen. U heeft inbreuk gemaakt op de integriteit van uw stiefkind. U dacht alleen aan uzelf. Ik heb geen reden om af te wijken van het strafvoorstel van de officier van justitie. Als u het niet eens bent, mag u in hoger beroep gaan."

De openbaar aanklager wilde weten waarom het meisje voorbehoedsmiddelen moest gebruiken en of de moeder daarvan wist. Zij antwoordde hierop dat de verdachte haar dwong en onder schot hield en zei dat het meisje de pil moest nemen om te voorkomen dat zij zwanger werd.

"Ik wist niet wat hij bedoelde. Ik dacht niet eens in die richting, want hij sloeg mij bont en blauw met een ijzeren staaf en met een eind hout. Hij sloeg hij me vaak om de kleinste dingen. Mijn kinderen zagen alles gebeuren", zei de vrouw toen.

Het meisje onderschreef de verklaring van de moeder. Het kind was aanvankelijk bang om te vertellen wat haar overkwam, maar bracht uiteindelijk de moed op het aan een schoolvriend te zeggen, waardoor de zaak aan het rollen kwam. Rechter en officier van justitie bleken duidelijk geschokt door het brute optreden van de verdachte.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina