Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • CTSS-record op naam SZF's Breidel

CTSS-record op naam SZF's Breidel

12/10/2019 15:21 - Terence Oosterwolde

CTSS-record op naam SZF's Breidel

Gabriëlle Breidel is de nieuwe CTSS-recordhoudster op de 50 meter vrije slag.  

PARAMARIBO - Het CTSS-record op de 50 meter vrije slag is niet meer in handen van Shannon Purperhart van Telesur, zoals vrijdagavond in zwembad Parima was bekendgemaakt door public announcer Henk van Vliet. De snelste tijd in CTSS-historie staat op naam van Gabriëlle Breidel van het SZF: 29,20 seconden.

Bij het bekendmaken van de uitslag van het CTSS-zwemmen was doorgegeven dat Purperhart haar record van vorig jaar had verbeterd. In 2018 had ze de titel opgeëist in 29,33 seconden. Vrijdagavond won ze de finale na een spannende race in 29,27 seconden.

Echter, in de voorronde was het record van de 23-jarige Purperhart al gesneuveld. De 22-jarige Breidel van SZF had de serie namelijk gewonnen in 29,20 seconden en mag zich recordhouder noemen op de 50 meter vrije slag in het Centraal Toernooi van Sporten voor Staatsbedrijven.

Purperhart werd wel voor het tweede jaar op rij CTSS-kampioen op de 50 vrij; ze won de finale in 29,27. Breidel werd runner-up in 29,74. Als derde tikte aan de 32-jarige Stacy Fang (CBvS/35,36). Meredith Stoutenburg (EBS/36,13), Jane Olfers (EBS/37,11) en Ivette Bonapart (SZF/39,40) waren de andere finalisten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina