Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • FAU en Kamé verliezen in eigen huis

FAU en Kamé verliezen in eigen huis

12/10/2019 02:57 - Terence Oosterwolde

FAU en Kamé verliezen in eigen huis

Met een kill bezorgde Sigourney Kamé (12) FAU de winst in de eerste set. Foto: JC Ridley/Owlpix.com  

PARAMARIBO - Aan het ongeslagenschap van Florida Atlantic University (FAU) in eigen sporthal is vrijdagavond een einde gekomen. Ondanks weer een sterke bijdrage van de Surinaamse volleybalster Sigourney Kamé verloren The Owls met 1-3 van de bezoekende Western Kentucky University: 25-23, 17-25, 23-25, 19-25.

Door de nederlaag behoort de op één na langste thuiszegereeks in geheel Verenigde Staten tot het verleden. FAU had de voorgaande 21 wedstrijden in eigen sporthal, The Burrow, gewonnen. Volgens de website van de school dateerde de laatste nederlaag vóór vrijdag van 3 november 2017 toen University of Texas at San Antonio zegevierde.

Kamé, bezig aan haar laatste jaar bij The Owls, had opnieuw een sterke wedstrijd. De Surinaamse kwam tot een team-high dertien kills en drie blocks. Voor haar carrière staat ze nu op 1.125 kills. Massiel Matos, eveneens vierdejaarsspeelster, eindigde met dertien kills, vier blocks en één ace. WKU's Paige Briggs en Lauren Matthews hadden zeventien om vijftien kills.

De wedstrijd van vrijdag was de eerste van drie thuiswedstrijden op rij voor FAU. Zondag volgt het duel tegen Charlotte, terwijl de thuisreeks een week daarna wordt afgesloten met de partij tegen de University of Texas at El Paso. FAU, die zijn tweede opeenvolgende nederlaag leed, staat voor dit seizoen op een winst-/verliesstaat van 8-7, inclusief 2-2 in de Conference USA.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina