Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Telesur prolongeert CTSS-zwemtitel

Telesur prolongeert CTSS-zwemtitel

12/10/2019 01:47 - Terence Oosterwolde

Telesur prolongeert CTSS-zwemtitel

Omringd door Telesur-teamgenoten en aanhangers houdt winnares Shannon Purperhart de kampioenstrofee omhoog. Foto: Regillio Derby  

PARAMARIBO - Met een glansrol voor Shannon Purperhart is het Telesur vrijdagavond gelukt voor het tweede jaar op rij zwemkampioen te worden in het Centraal Toernooi van Sporten voor Staatsbedrijven (CTSS). Het werd een spannend gevecht met Staatsziekenfonds (SZF), de kampioen van 2016 en 2017.

Nadat het SZF in zwembad Parima de estafette in stijl binnenhaalde - het kwartet Gabriëlle Breidel, Gilciano Strooker, Ferancia Madretsma en Ismaël Biekram brak het CTSS-record - was het afwachten of die eerste plek voldoende zou zijn om de titel weer naar de Fred Derbystraat te brengen. Telesur bleek uiteindelijk net iets beter: 167 om 160 punten. De ontlading was groot; een deel van de zwemmers renden naar de kant waar SZF stond om de rivaal te bluffen. Toen de kampioensbeker in ontvangst werd genomen, klonk spontaan het 'Cam-peo-ne! Cam-peo-ne! O-le, O-le, O-le'.

SZF was een waardige runner-up. Behalve dat op de estafette het drie jaar oude record werd gebroken - in 2016 won het SZF in 2:00,62, vrijdag tikten Breidel, Strooker, Madretsma en Biekram aan in 1:59,13 - werd ook op andere nummers gezegevierd. Madretsma werd kampioen op de 50 meter schoolslag, Biekram won de 50 meter vrije slag. Beiden zijn meervoudig CTSS-kampioen op hun onderdeel en tevens recordhouder.

Strooker werd bij de mannen tweede op de 50 meter school achter EBS'er Given Pinas, die ook vaker in dit verband met de eer heeft gestreken. Bij de vrouwen eindigde Breidel op de 50 meter vrije slag nipt als tweede. Nadat ze in de voorronde krap had gezegvierd over Shannon Purperhart van Telesur, waren de rollen in de finale omgekeerd. Purperhart brak daarbij haar eigen record en prolongeerde haar titel.

CTSS Plus 2019 werd vrijdagavond officieel geopend door Staatsolie-directeur Rudolf Elias. Hij liet doorschemeren dat hij een bedrijventoernooi wil waaraan de verschillende kampioenen, waaronder die van CTSS en Interbanken, moeten meedoen om te kijken welk bedrijf echt het beste is van Suriname op sportgebied. Hij riep op tot sportiviteit. "Blijf ook in acht houden dat als je wat doet, je het veilig doet." Elias ontstak daarna de CTSS-vlam.

Er werd ook één minuut-stilte in acht genomen voor sporters die in het afgelopen jaar de CTSS-familie zijn komen te ontvallen. Mc Henk van Vliet memoreerde daarbij speciaal SZF'er Dennis Ceder. "Hij heeft vanaf het eerste toernooi in 1988 tot en met 2018 deelgenomen. Hij heeft een bijzondere bijdrage geleverd als sporter en lid van de sport- en ontspanningscommissie van het SZF. Hij was voetballer, basketballer en zaalvoetballer. Hij heeft nooit één toernooi overgeslagen", aldus Van Vliet.

Daarna werd het geduld van de sporters en aanwezigen flink op de proef gesteld. Het zwemmen dat om kwart over acht moest aanvangen, ging pas om dertien over negen van start. De vertraging werd toegeschreven aan het feit dat er last minute veranderingen werden gebracht in de zwemteams van de bedrijven. De Zeemeermin onder leiding van Maureen Bulo gaf demonstraties synchroon zwemmen tijdens verschillende intermezzo's.

Algemeen klassement: 1. Telesur 167 punten; 2. SZF 160; 3. Centrale Bank van Suriname 97; 4. Energiebedrijven Suriname 96; 5. Surinaamse Luchtvaartmaatschappij 91; 6. Staatsolie Maatschappij Suriname 79; 7. Korps Politie Suriname 47; 8. Surinaamsche Waterleidingmaatschappij 15 punten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina