Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Campagne 'Ook in heb een bankrekening'

Bankiersvereniging start campagne 'Ook ik heb een bankrekening'

13/10/2019 05:03 - Van onze redactie

Bankiersvereniging start campagne 'Ook ik heb een bankrekening'

Elektronisch betalen vindt nog te weinig plaats in Suriname. Foto: bnets.sr  

PARAMARIBO - Met als doel de Surinamer ertoe te bewegen meer gebruik te maken van zijn bankrekening en pinpas, start de Surinaamse Bankiersvereniging (SBV) maandag met de bewustwordings- en gedragsveranderingscampagne 'Ook ik heb een bankrekening'. Het resultaat moet zijn dat er minder cashbetalingen plaatshebben.

De SBV beseft dat het geen makkelijke omschakeling wordt. "In Suriname hebben we nog de gewoonte om vooral te betalen met contant geld en in bijna de helft van de winkels kan je niet eens elektronisch betalen (pinnen)", aldus het persbericht.

Daarnaast komt volgens de organisatie bijkijken dat één op de drie Surinamers geen bankrekening heeft en daardoor geen toegang heeft tot het giraal betalingsverkeer. Zij die dat wel hebben maken "te weinig gebruik van de vele mogelijkheden" die giraal betalingsverkeer biedt.

'Ook ik heb een bankrekening' wordt samen uitgevoerd met onder meer de Centrale Bank van Suriname, de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, BNets en de Consumentenkring Suriname. De campagne, die "transparant bankieren" voorstaat, loopt tot en met eind december en zal duidelijk maken dat bankieren voor elke Surinamer mogelijk is, aldus het persbericht.

 

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina