Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Dc's krijgen nieuwe voertuigen

Dc's krijgen nieuwe voertuigen om werk beter te doen

13/10/2019 15:03 - Cheflin Paulus

Dc's krijgen nieuwe voertuigen om werk beter te doen

Een deel van de nieuwe dienstvoertuigen die bestemd zijn voor de districtscommissarissen. Foto: Regionale Ontwikkeling  

PARAMARIBO - Het grootste deel van de districtscommissariaten heeft nieuwe dienstvoertuigen ontvangen om het werk efficiënter te doen. Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft twaalf voertuigen overhandigd aan de districtscommissarissen.

Het korps is "echt blij" met de voertuigen benadrukt Margretha Malontie, deken van de dc's. Eerder maakten burgervaders gebruik van hun eigen vervoer. Dat was niet gunstig, omdat zij eigenlijk over een terreinwagen moeten beschikken door de vaak slechte wegcondities in hun werkgebied. "Vooral voor collega's die lange afstanden moeten afleggen op wegen met lateriet. Het is een echte opluchting", zegt de deken.

Niet alle dc's hebben een voertuig gehad, maar dat wordt over drie weken goed gemaakt. Op Nickerie na zijn wel alle commissarissen die grote afstanden moeten afleggen voorzien van een nieuw voertuig. Voor het laatst heeft het korps in 2012 nieuwe voertuigen gehad. Malontie zegt dat de staat van enkele dienstwagens heel er erg is. "Sommige van die auto's zijn allang afgeschreven. De mijne is langer dan een jaar in niet rijbare staat."

De investering van de regering om de gloednieuwe auto's aan te schaffen is volgens Malontie terecht. "Het is een dringende investering die echt nodig was. Vanaf het aantreden van deze regering was de aanvraag ingediend. En eindelijk is het zover. Vooral voor de werkzaamheden en voorbereidingen naar de verkiezingen toe, is er goed transport nodig", benadrukt ze.

Behalve dat niet alle commissariaten over vervoersmiddelen beschikken, vindt Malontie het een obstakel dat commissariaten slechts één voertuig hebben. "Velddiensten moeten ook worden uitgevoerd. Om het werk adequaat te doen moeten er meerdere voertuigen zijn en niet alleen voor de dc."

De minister zegt dat hij trots is op de districtscommissarissen die de afgelopen periode hun werk zijn blijven doen, ondanks dat ze niet allemaal over een degelijk dienstvoertuig beschikten. De regering heeft negentien voertuigen besteld, waarvan twaalf ondertussen al bij het ministerie zijn afgeleverd.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina