Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kerkelijke proclamatie A20

Kerkelijke proclamatie A20

13/10/2019 00:00 - Merredith Bruce

Kerkelijke proclamatie A20

Voorganger Steven Reyme spreekt de aanwezigen toe tijdens de proclamatie van de politieke partij Alternatief 2020. Foto: Merredith Bruce  

PARAMARIBO - De politieke partij Alternatief 2020 (A20) van voorganger Steven Reyme is zaterdag in een compleet kerkelijke sfeer geproclameerd in de Banquet Hall van Torarica. Daarbij werd ook het themalied gelanceerd.

De proclamatie was drukbezocht. De aanwezigen wuifden met kleine vlaggetjes, bedrukt met het logo van de politieke organisatie, op de vrolijke deuntjes. Een groot deel ging gekleed in een wit T-shirt waarop het blauwe logo was bedrukt. Wie nog geen truitje had, kon bij de registratietafel aan de ingang daarvan worden voorzien. De ruimte was er ook om zich als lid te registreren.

De bijeenkomst begon met gebed, waarna een geestelijke de partij inzegende. Na het volkslied vervolgde een praiseteam met opgewekte christelijke liederen. Graciëlla Chin-A-Foeng- Hardjopawiro opende als eerste bestuurslid de politieke toespraken die ietwat nuance gaven aan de kerkelijke sfeer. De rode draad door de toespraken van de overige vijf bestuursleden, was dat Suriname "dienend leiderschap" nodig heeft en dat er een "nieuwe wind" moet waaien.

Bestuurslid Serena Essed die bekend staat als jurist, bracht de aanwezigen aan het bewegen toen ze het podium al dansend betrad. Reyme kreeg met zijn ferme standpunten veel bijval van de aanwezigen. Zo wil hij dat Suriname hechtere banden aangaat met Nederland. Onder zijn bewind zal de situatie van roekeloze buschauffeurs tot het verleden behoren en zullen alle vormen van fundamenteel onrecht en sociaal-maatschappelijk verval worden aangepakt. "Eigenlijk nanga ijzeren staf unu musu waka fu poti den suma ini a gareel", zei de politicus.

Reyme zei desgevraagd tegen de Ware Tijd  dat de opkomst "buiten verwachting" was. "We hadden ongeveer 250 mensen verwacht, maar er waren zelfs niet genoeg stoelen meer." Echter, verrast is hij niet. "We horen van alle kanten dat de mensen verandering willen." Tot de aanwezigen behoorden gemeenteleden van Logos International waar Reyme voorganger is en personen van andere kerken. A20 doet in alle districten mee aan de verkiezingen en gaat zelfstandig de 'strijd' in.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina