Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Mannenkoor Harmonie geeft concerten op Aruba

Mannenkoor Harmonie geeft feestconcerten op Aruba

13/10/2019 19:07

Mannenkoor Harmonie geeft feestconcerten op Aruba

Het mannenkoor Harmonie onder leiding van dirigent Liesbeth Peroti (midden) verzorgt vier optredens op Aruba. Foto: collectie Harmonie  

PARAMARIBO - Het mannenkoor Harmonie heeft vanaf maandag vier optredens op Aruba. "We hebben hard gewerkt en ook flink geoefend om een goede beurt te maken", vertelt Marcel Pinas, voorzitter van het bestuur, aan de Ware Tijd.

Surinames oudste mannenkoor - op 26 september werd het 76-jarig bestaan herdacht - reist met zeventien man af. "Het artistieke bezoek behelst drie optredens en een groot concert, die allen een feestelijk karakter hebben", doet Pinas uit de doeken.

De optredens van Harmonie staan in het teken van drie bigiyari: de eigen jaardag, het zestigjarig bestaan van de Eben Haëzerkerk te San Nicolas en het 55-jarig bestaan van de Bethelkerk van de Evangelische Broedergemeente te Dakota.

Het mannenkoor Harmonie heeft een breed repertoire dat varieert van folkloristische en religieuze nummers tot populaire en klassieke muziek. Het gezelschap staat onder de artistieke leiding van Liesbeth Peroti.

"Ik denk dat het mooie van ons koor is dat we een prettige balans hebben tussen jonge en oudere mannenstemmen die op dynamische harmonische wijze de zangkunst bedrijven. Dit proberen we te bewerkstelligen door veelvuldig te oefenen en te zorgen voor het behoud van de kwaliteit die wij presenteren", aldus Pinas.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina