Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Stibula boos op commissariaat Zuid-West

Stibula boos op commissariaat Zuid-West

13/10/2019 17:16 - Naomi Hoever

Stibula boos op commissariaat Zuid-West

 

PARAMARIBO - Wilgo Koster, centrumcoördinator van buurthuis Stibula en het voetbalveld aan de Latourweg, is boos. Een week geleden moest hij toekijken hoe een organisatie buiten Stibula om een vergunning heeft gehad van het districtscommissariaat Zuid-West om een activiteit te organiseren op het Stibula-speelveld aan de Latourweg. Het ging om de derde '5 kee Birti Waka' op 5 oktober.

Toen Koster de organisatie - de Healthy Lifestyle Youth Club - om verhaal vroeg, is hem voorgehouden dat het commissariaat hem niet heeft kunnen bereiken. "Ze zeggen dat ze steeds hebben geprobeerd. Ik heb ze voorgehouden dat dan nog het commissariaat eerst toestemming van ons had moeten krijgen."

Het is niet de eerste keer dat Stibula met zulke zaken wordt geconfronteerd. Koster haalt het voorbeeld aan van de warung voor het voetbalveld. "Dat is er ook zo aantoegegaan. Er is geen buurtonderzoek gedaan, er is niet gepraat met de organisatie dat er iets voor het veld komt. Ons werd verteld dat de onderhoudsstrook van de overheid is." Na een jaar staat de warung er nog.

"Straks krijgen we andere organisaties die buiten ons om vergunning krijgen om te vergaderen of een streetparty te organiseren, waar wij niets van weten." Koster maakte maandag contact met het commissariaat, dat hem voorhield van niets af te weten. "Niemand kon me te woord staan. Ze weten echt wel dat het zo niet mag. Anderen kunnen ze wel eerst iemand sturen om toestemming te halen."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina