Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vijf verdachten aangehouden

Vijf verdachten schietincident Bernharddorp aangehouden

13/10/2019 09:09 - Gilliamo Orban

Vijf verdachten schietincident Bernharddorp aangehouden

Francisco Parana is blij dat de recherche vijf personen heeft aangehouden in verband met het schietincident waarbij hij gewond raakte. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - De politie heeft vrijdag vijf jongens aangehouden die dinsdag mogelijk betrokken zijn geweest bij het schietincident in Bernharddorp. Francisco Parana liep daarbij verwondingen op aan zijn rechterhand en in de borststreek. "Ik voelde me een beetje onveilig, maar heb nu een tevreden gevoel dat de jongens zijn opgesloten", zegt Parana tegen de Ware Tijd.

Het slachtoffer moest zich vrijdag aanmelden bij de afdeling recherche, waar hij de vijf jongens tegenkwam. "Twee ken ik wel, maar de anderen niet. De persoon die op me heeft geschoten is niet bekend bij mij, aangezien hij niet van Bernharddorp en omgeving is."

Na het schietincident had hij twee jongens nog vrij zien rondlopen wat wraakgevoelens bij hem opwekte. Echter, hij wilde niet in problemen komen, omdat hij een gezin heeft met vijf kinderen. "Maar ik heb ook neven die boos zijn op de jongens en ze zouden zich misschien niet beheersen wanneer ze hen zouden tegenkomen."

Het schietincident is het vervolg op een roofoverval vorige week zaterdag. Een groep jongens van de buurt beroofde een neefje van Parana van geld, een gouden ring en oorbel. Parana en het slachtoffer haalden de volgende dag verhaal bij één van de vermoedelijke overvallers, maar die ontkende iets van de roof te weten.

Twee dagen daarna - Parana was toen met twee neven - kwamen ze de vermoedelijke overvaller weer tegen. Die was in gezelschap van een bijrijder. Er ontstond een gevecht tussen Parana en de twee toen een persoon uit een auto stapte en met een vuistvuurwapen een schot loste. Parana raakte daarbij gewond.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina