Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Saint Vincent duwt Suriname van eerste plek

Saint Vincent en de Grenadines duwt Suriname van eerste plek

14/10/2019 22:10 - Marinio Balsemhof

Cornelius Stewart scoorde maandagavond de winnende goal voor Saint Vincent en de Grenadines in het André Kamperveen Stadion.

Cornelius Stewart scoorde maandagavond de winnende goal voor Saint Vincent en de Grenadines in het André Kamperveen Stadion. Foto: #CNL Highlights  

PARAMARIBO - Saint Vincent en de Grenadines heeft Suriname maandagavond een grote dreun bezorgd. Voor een goed opgekomen publiek in het André Kamperveen Stadion sloegen de eilanders in de 68ste minuut toe. Het was aanvoerder Cornelius Stewart die een moment van verslapping afstrafte door de bal strak tussen de benen van doelman Claidel Kohinor te schieten: 1-0.

Door de nederlaag blijft Natio op zeven punten steken. De selectie verliest de koppositie aan de gasten, die na maandag een punt meer hebben. Nicaragua won eerder op de dag met 4-0 van Dominica en heeft eveneens zeven punten, maar staat vanwege het onderling resultaat op de derde plek.

Suriname kon Saint Vincent op eigen bodem niet echt aan banden leggen. De opbouw van achteruit ging redelijk, maar de eindpass was vaak genoeg verkeerd waardoor de selectie niet echt gevaarlijk kon worden.

Gleofilo Vlijter, die vrijdag op en tegen Saint Vincent nog twee goals maakte, werd goed afgedekt. De vleugelspelers van Suriname werden ver van het doel gehouden. Ivenzo Comvalius schoot op slag van rust nog oerhard in, maar zijn goal werd op vlaggen van de assistent-arbiter afgekeurd.

Aan de andere kant speelde Saint Vincent tactisch een heel goede wedstrijd. Ook oogden de spelers scherp wat leidde tot de goal. Zij maakten met een snelle spelhervatting goed gebruik van de verslapping bij Suriname. Akeem Williams van Saint Vincent speelde een vrije trap op Stewart, die de genadeslag toebracht.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina