Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Al vijf nieuwe politiewagens kapotgereden

Al vijf nieuwe politievoertuigen in de prak gereden

15/10/2019 21:43 - Cheflin Paulus

Een archieffoto van de brandnieuwe pick-ups die het politiekorps in april in ontvangst nam. Vijf van deze voertuigen zijn al kapotgereden.

Een archieffoto van de brandnieuwe pick-ups die het politiekorps in april in ontvangst nam. Vijf van deze voertuigen zijn al kapotgereden. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Justitieminister Stuart Getrouw en de leiding van het Korps Politie Suriname gaan na hoe zij politiepersoneel ertoe kunnen dwingen om zorgvuldig om te gaan met dienstvoertuigen. Dit zegt de bewindsman op vragen van de redactie naar maatregelen die getroffen zullen worden tegen agenten die door roekeloos gedrag en onzorgvuldigheid, auto’s zodanig beschadigen dat die niet meer bruikbaar zijn.

Vijf nieuwe politievoertuigen die in april zijn overgedragen aan het korps, zijn inmmiddels kapotgereden. Getrouw noemt het betreurenswaardig dat voertuigen frequent beschadigd raken. "Het is lastig dat mensen niet zorgvuldig omgaan met het materieel van de Staat." Hij onderstreept dat dit geen nieuw fenomeen is. "Laten wij ons niet vergissen. Het moet niet erop gaan lijken dat het iets is dat pas gebeurd. Ik heb 24 jaar in het korps gediend en weet waarover ik het heb. Het gebeurt al jaren."

Op de vraag hoe het korps ervoor zal zorgen dat personeel zorgvuldiger omgaat met materieel, heeft de bewindsman geen concreet antwoord. "Dit alles is meegenomen in het beleid van het ministerie en het korps, maar het is prematuur om aan te geven hoe wij daarmee omgaan. De oplossingen om deze zaken te voorkomen, daar werken wij nu aan", verzekert Getrouw.

Binnen het nationaal leger betaalt militair personeel uit eigen zak de kosten als een voertuig door roekeloos rijdgedrag of onzorgvuldigheid wordt beschadigd. Justitie bekijkt dit model. De redactie verneemt dat meer dan vijf van de nieuwe SsangYong Musso-pick-ups die in april zijn overgedragen aan het korps, niet meer kunnen. De voertuigen zijn door Rudisa Motors geleverd. In totaal kreeg het korps 77 van deze brandnieuwe terreinwagens.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina