Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COLUMN: Versgebakken wind

COLUMN: Versgebakken wind

15/10/2019 14:00 - Rozengeur

COLUMN: Vers gebakken wind

Gerold Rozenblad  

Je moet het Alice Amafo nageven. Ze heeft een onwrikbaar geloof in zichzelf. The Warrior Queen heeft in het weekend haar partijcentrum geopend. Een handjevol mensen namen de tijd om het evenement bij te wonen. Kennelijk omdat algemeen de verwachting was dat er niet veel te halen zou zijn. En dan heb ik het niet over de versnaperingen.

Er viel niets te halen aan inspiratie en nog minder aan visie. Onze Alice hield het op een mosterdzaad die als het goed gevoed wordt, kan uitgroeien tot een grote boom. Als ik het goed heb, is dat met elke plant het geval. Alice predikte vurige liefde en ratelde de volzinnen die elke politicus moet uiten.

Zoals dat het een partij voor het volk is en het algemeen belang vooropstaat. Vul maar verder in. Het zal u niet erg veel inspanning vergen. Zeker niet in deze tijd. Onze Alice gaf ons vooral geen inzicht over waar ze naartoe wil met het land.

Als bij Alice kennelijk slechts familie en goede vrienden het nodig achtten bij de presentatie van VVD te zijn, anders was het bij A20. Volle Bak. En Reyme Taki! Maar dwars door het vuur en vlam van de voorganger heeft hij ons eigenlijk niet veel wijzer gemaakt dan ons aller Alice.

Ach, ik vind het fijn dat hij de Decembermoorden heeft benoemd en zelf zegt er niet voor te schromen de problemen in het land te benoemen, maar dat staat zo veraf van een ontwikkelingsvisie dat je er een verrekijker voor nodig hebt. Dat hij gaat voor dienend leiderschap, ik heb nog nooit gehoord van een politicus die zichzelf niet omschrijft als dienaar.

Je zou denken dat de man richting zou willen geven, zoals Marinus Bee van de Abop heeft gepoogd. Bee meent dat drie ministeries belangrijk zijn voor zijn partij. NH, OWT&C en Onderwijs. Allemaal om te bewerkstelligen dat 'zijn' achtergestelde mensen een betere toekomst kan worden geboden. Dan kan je nog met Bee in discussie gaan.

En als je hem erop probeert te wijzen dat dit soort etnocentrische benaderingen beangstigend zijn, de man zal zeker medestanders hebben die hem te vuur en te zwaard zullen verdedigen. Zolang je Bee er maar van kan overtuigen dat nuancering van zijn tunnelvisie nodig is om een breder publiek achter zich te krijgen, heeft hij in elk geval een punt van afvaart voor de discussie gegeven.

Maar Reyme gaf ons helaas niets om over te kunnen praten. Behalve dan dat hij gaat voor een kabinet met technocraten. Mensen die, mocht hij na de verkiezingen op de kaart zijn, eigenlijk ook niet zullen weten waar zij hun schouders onder moeten zetten. Alice bezwoer en Reyme predikte. Beiden dat het tijd is dat er een nieuwe wind waait in het land. Helaas, ons latend met de discussie op welke van de twee locaties deze wind verser gebakken rook.

roziegeur@gmail.com

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina