Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ex-partner betuigt spijt om gruwelijke moord

Ex-partner betuigt spijt om gruwelijke moord op Monaliza Maynard

15/10/2019 02:06 - Van onze redactie

Ex-partner betuigt spijt om gruwelijke moord op Monaliza Maynard

 

PARAMARIBO - Raynold G. heeft zijn ex-vriendin Monaliza Maynard niet opzettelijk gedood. Dat beweerde hij maandag tegenover rechter Marie Mettendaf. De man had ongeveer vijf minuten nodig om spijt te betuigen in zijn laatste woord.

Wanneer de rechter hem die gelegenheid biedt, staat hij voor enkele seconden stil; kijkt zonder te knipperen naar de vloer en begint heel kalm en hakkelend zijn smeekbede: "Ik heb heel veel spijt dat dit is gebeurd. Ik bied mijn verontschuldiging aan iedereen. Mijn moeder en mijn vader. Haar moeder, haar vader en mijn zoon. Ik had het niet zo bedoeld." De zaal is op dat moment muisstil.

Raynold G. vertelde dat hij een trauma heeft overgehouden van zijn handelingen tegenover zijn ex-partner. De verdachte wil ook graag dat hij weer wordt geaccepteerd door de gemeenschap. Na de smeekbede verzocht hij Mettendaf om een lichtere straf zodat hij snel eruit kan om de zorg van zijn zoon op zich te nemen. De strafeis tegen de verdachte is dertig jaar onvoorwaardelijk.

Raynold G. heeft zijn ex-vriendin een jaar geleden, op 8 oktober, op wrede wijze van het leven beroofd. In eerste instantie ontkende hij iets van de zaak af te weten, maar op die verklaring is hij later teruggekomen. Hij zou haar hebben gedood omdat ze hun relatie had beëindigd. De zaak zorgde voor veel opschudding in de samenleving.

De verdachte verklaarde eerder dat hij de vrouw om drugs heeft gedood. Ze zou ruim vijfhonderd gram yami van hem hebben verduisterd. Echter bleek uit telefoonberichten dat hij woest was omdat het slachtoffer een andere vriend had.

Raynold G. vertelde de politie dat hij Monali­za volgens afspraak heeft ontmoet aan de Anamoestraat. Hij bracht haar naar een donker gedeelte en wurgde haar tot dat ze bewusteloos werd. Na ongeveer een uur toen ze niet wakker werd, overgoot hij haar met gasoline uit haar bromfiets en verbrandde het lijk. De verdachte reed daarna met de bromfiets van het slachtoffer naar het werk.

De volgende dag demonteerde hij de bromfiets en gooide de ondderdelen in een bosschage nabij het huis van zijn vader. Op 10 oktober is Raynold G. gaan kijken of het lijk helemaal was verbrand. De overblijfselen, waaronder het hoofd van het slachtoffer, heeft hij langs de straat weggehaald en verder weg gegooid. Het vonnis is op 28 oktober.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina