Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nawien Bepat redt het niet op World Beach Games

Nawien Bepat redt het niet op World Beach Games

15/10/2019 22:57 - Marciano Millerson

Worstelaar Nawien Bepat vertegenwoordigde Suriname op de ANOC World Beach Games in Doha, Qatar.

Worstelaar Nawien Bepat vertegenwoordigde Suriname op de ANOC World Beach Games in Doha, Qatar. Foto: collectie Nawien Bepat  

PARAMARIBO - Bij vertrek was hij nog optimistisch, maar na zijn debuut op de ANOC World Beach Games 2019 moet Nawien Bepat erkennen dat het mondiale worsteltoernooi van een ander gehalte was. “Het waren echt topatleten in mijn klasse en helaas heb ik het niet gehaald”, vertelt hij aan de Ware Tijd.

De Surinaamse worstelaar kwam maandag in de gewichtsklasse -70 kilogram drie keer in actie. In elke partij moest hij het hoofd buigen voor de tegenstander. Op Katara Beach in Doha, Qatar verloor hij achtereenvolgens van Hugo Miguel Da Silva Passos van Portugal, de Roemeen Stefan Ionut Coman en de Griek Niko Arouzmanidis.

Ondanks zijn nederlagen, kijkt Bepat terug op een leerrijk toernooi. "Ik heb heel veel dingen geleerd. Als we naar het niveau kijken staan we echt achter. De Worstelfederatie of het Olympisch Comité moet ons vaker naar het buitenland sturen om op het internationale niveau te komen." De worstelaar zegt zijn trainingen strakker te zullen aanpakken.

Bepat, negentien jaar, heeft met een wildcard meegedaan aan het evenement, waar hij zich drie maanden op heeft voorbereid. Hij reisde op 10 oktober met coach Safiek Gowrie af naar Qatar. Volgens planning moeten de twee donderdag terug zijn. Bepat werd in 2018 tijdens de VSJS Sports Awards uitgeroepen tot Surinaamse worstelaar van het jaar 2018.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina