Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Taxichauffeur moet drie jaar brommen

Taxichauffeur moet drie jaar brommen voor deelname aan beroving

15/10/2019 13:20 - Van onze redactie

Taxichauffeur moet drie jaar brommen voor deelname aan beroving

 

PARAMARIBO - Stephen K. mag de komende periode fluiten naar vrijheid. Hij heeft vanaf het begin ontkend iets te weten van een beroving in de nacht van 1 september 2018, maar rechter Marie Mettendaf was niet overtuigd van zijn onschuld.

Zij kwam net als het Openbaar Ministerie tot het wettig en overtuigend bewijs dat de verdachte wel heeft deelgenomen aan de beroving en veroordeelde hem conform de eis tot een gevangenisstraf van drie jaar onvoorwaardelijk met aftrek van voorarrest. 

Volgens het onderzoek heeft Stephen K. twee mannen aan de Anton Dragtenweg afgezet voor de beroving. Na hun snode daad is het tweetal weer opgehaald door Stephen K. die taxichaufeur was. Mettendaf zegt dat de getuigenverklaringen tegen de verdachte duidelijk zijn geweest. Daarnaast is het voertuig van de man op camerabeelden te zien in het gebied.

De dag voor de beroving is hij dichtbij het huis van de benadeelde gestopt om het te observeren. Tijdens het verhoor kon Stephen K. niet duidelijk aangeven wat hij daar deed. Kort vóór de beroving is zijn voertuig ook op de camerabeelden te zien. Hij reed constant in de omgeving van de David Simonsstraat, Dr. Axwijkstraat en Anton Dragtenweg. Waarom hij zo opvallend rondreed op die dag, kon hij ook niet verklaren.

"Wat deed je daar? Het is duidelijk dat je niets anders had te zoeken daar", zei de rechter. Opmerkelijk is dat zijn gps waarmee hij in contact staat met de taxicentrale niet aan stond tijdens de beroving. Verder laten de beelden duidelijk zien dat twee mannen in zijn voertuig stappen. De Isuzu D-Max van de benadeelde die was gestolen, is langs de weg achtergelaten.

"U bent vaker voor soortgelijke gevallen aangehouden en dat is een kwalijke zaak", merkte Mettendaf nog op voordat ze Stephen K. veroor­deelde. De twee verdachten die de beroving hebben gepleegd zijn nog voortvluchtig.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina