Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bodybuildingbond met 15 sporters naar Guyana

Bodybuildingbond met vijftien deelnemers naar Guyana

16/10/2019 17:42 - Terence Oosterwolde

Bodybuildingbond met vijftien deelnemers naar Guyana

Jermaine Karg (l), Fabian Wehl (m) en Sergio Holwijn doen mee aan de Stage of Champions IV. Foto: Suleta Drielsma-Monsels  

PARAMARIBO - Met Mr. Suriname 2019 Fabian Wehl en Militia Galimo als blikvangers doet de Surinaamse Bodybuilding- en Weightliftingbond zaterdag met vijftien sporters mee aan de Stage of Champions IV in Guyana. De verwachtingen zijn hooggespannen.

Ondervoorzitter Earnie Eenig: "We vallen 100 procent in alle klassen in de prijzen. En ik verwacht dat we zeker met hoofdprijzen terugkeren." Zijn optimisme heeft te maken met Surinames staat van dienst in dit toernooi. Soepe Koese (2016) en Wendel Setropawiro (2018) schreven de Stage of Champions op hun naam, terwijl in 2016 en 2017 Galimo en Stefani Tjon A San Bikini Fitness-winnares werden. Anderen eindigden steeds in de top vijf.

Koese en Setropawiro zijn intussen profbodybuilders en kunnen niet meer meedoen. Dat Galimo, die dit jaar in aanmerking kwam voor haar pro card, toch nog meedoet is volgens Eenig makkelijk te verklaren. "Militia mag amateur draaien zolang ze haar pro card niet heeft geaccepteerd en ervoor heeft betaald. Dat doet ze komend jaar."

Galimo, Tatitana Bawon en Jo Pereira doen mee aan Bikini Fitness. Fabian Wehl, Jermaine Karg en Sergio Holwijn, de top drie van de nationale kampioenschappen, Faizel Pinas, Shown Roberts, Randal Haakmat, Rudolf Getrouw en Jermain Wielsen zijn de bodybuilders. Tristano Pawirodihardjo, Sergio Rampersad, Fernando Krak en Riandino Josafath komen uit in de Men's Physique-klasse.

Tot nu toe hebben deelnemers uit vijf landen (Guyana, Suriname, Antigua en Barbuda, Barbados en Trinidad en Tobago) zich opgegeven voor Camille's Academy Stage of Champions IV Fight to the Finish. Tot de participanten behoort Barry Copilah, nationaal juniorenkampioen 2018 van Trinidad en Tobago.

Guyana doet met een sterk team mee, inclusief Mr. Guyana 2019 Marlon Bennett en het opkomende talent Derran Harris (novicekampioen 2019). Daarnaast heeft Sylvan Gardner, die drie gouden medailles won tijdens de Centraal-Amerikaanse en Caribische bodybuildingkampioenschappen, zijn deelname bevestigd. Andere Guyanese toppers die op de planken staan zijn Mr. Novices Physique Delroy Phillips en Ms. Bikini Rosanna Fung.

Suriname, dat niet eerder met zoveel man participeerde, stuurt ook chief judge Robert Haakmat en judge Anthony Nekrui mee. Volgens Eenig mag elk land één persoon afvaardigen om zitting te nemen in het judges panel, "maar vanwege de grootte van onze delegatie hebben we kunnen afdwingen dat we twee judges hebben".

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina