Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ondernemers Charlesburg ervaren terugval

Ondernemers Charlesburg ervaren terugval klanten

16/10/2019 23:19 - Cheflin Paulus

Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie is nu bezig met wegwerkzaamheden aan de Nieuwe Charlesburgweg. De straat wordt heringericht.

Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie is nu bezig met wegwerkzaamheden aan de Nieuwe Charlesburgweg. De straat wordt heringericht. Foto: dWT  

PARAMARIBO - Klachten bij wegwerkzaamheden van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie zijn ook winkeliers en buurtbewoners van de Nieuwe Charlesburgweg niet vreemd. De straat wordt heringericht en dat leidt tot veel ongemak, zoals moeilijke bereikbaarheid van winkels, waardoor klanten wegblijven en de omzet daalt.

In gesprek met winkeliers krijgt de krant opmerkingen als "Ik zit bijna de hele dag hier en niemand komt binnen." "Er is een drastische terugval van het aantal klanten." "Je moet als ondernemer echt doorbijten om door zo een situatie te komen. " De werkzaamheden begonnen ruim een maand geleden en ondernemers en buurtbewoners hopen dat ze snel worden afgerond,  zoals het ministerie dat had beloofd.

Rachel Legiman vertelde eerder echter dat het project in mei 2020 afgerond moet zijn. De weg die heel slecht is onder andere  door verzakking en kuilen wordt geherasfalteerd. Er komen voetpaden en het ontwateringssysteem wordt vernieuwd. De Surinaamsche Waterleidingmaatschappij heeft intussen haar deel afgerond. Minister Vidjai Chotkan vraagt begrip, omdat volgens hem herstel van de weg uiteindelijk de gemeenschap ten goede komt.

Rinaldo Kromodihardjo van  een restaurant op de hoek van de Nieuwe Charlesburg- en Shasweg zegt dat hij beseft dat herstel van de weg noodzakelijk is en pleit vooral voor afronding van het deel bij zijn winkel. Nu is er slechts zand en grind. "Klanten beklagen zich erover dat zij een omweg moeten maken om de zaak te bereiken en sommige mensen zijn niet bereid die moeite te nemen.

Roberto Khoeblal, eigenaar van Saraswati's drugstore nabij de kruising met de Ringweg zegt dat ook hij een enorme terugval van klanten merkt. Hij had verwacht dat het ministerie personen bij de werkzaamheden zou hebben bij wie winkeliers en buurtbewoners suggesties zouden kunnen neerlggen. "Het werk kon efficiënter aangepakt worden. De technici konden allang klaar zijn aan deze kant. Het plan van aanpak kon beter. Ze konden in shiftverband werken, want het is noodzakelijk om de weg aan te pakken."  

Eén van de putten met duikers waaraan er nog werd gewerkt vóór een inrit is een van de dingen die voor veel oponthoud en ergernis zorgt. Buurtbewoner Anthony zegt geen moeite te hebben met de werkzaamheden, omdat hij zich al jaren afvroeg wanneer de overheid de straat zou aanpakken. "Ik ergerde me er kapot aan. Nu krijgen wij wel veel stof door de werkzaamheden , maar het weegt niet zo zwaar als de weg in slechte staat.  Je had de weg moeten zien met de verzakkingen", zegt hij met stemverheffing.

Joyce, een andere buurtbewoner zegt dat het ministerie wel zijn uiterste best kan doen om de straat op te leveren in december. Voor haar maakt het niet uit dat de werkzaamheden de buurt nu niet goed uitkomen. "Belangrijk is dat de weg wordt aangepakt. Dan kunnen we in het nieuw jaar over een goede straat rijden, want van wat wij hier hadden kreeg je alleen maar een zuur gezicht."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina