Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Record voor De Grote Suriname-tentoonstelling

Record voor De Grote Suriname-tentoonstelling

16/10/2019 20:44 - Van onze redactie

Record voor De Grote Suriname-tentoonstelling

De Grote Suriname-tentoonstelling trekt veel bezoekers. Foto: Evert Elzinga  

PARAMARIBO - De Grote Suriname-tentoonstelling heeft in haar eerste tien dagen vijftienduizend bezoekers getrokken, een record voor een najaars-/wintertentoonstelling. De laatste expo die zo goed boerde was 'Jodendom, een wereld vol verhalen' in 2011.

De Nieuwe Kerk Amsterdam opende op 5 oktober De Grote Suriname-tentoonstelling. Volgens de organisatie is er brede interesse onder Nederlanders van verschillende achtergronden voor de expo die middels metershoge banieren negen Surinaamse scènes uitbeeldt.

De tentoonstelling is een co-creatie van tientallen partijen in Suriname en Nederland. Ruim driehonderd historische en hedendaagse objecten, uit bijna vijftig verschillende collecties, presenteren de culturen en de geschiedenis van Suriname in de breedste zin van het woord.

Aan De Grote Suriname-tentoonstelling, die loopt tot en met 2 februari 2020, zijn er zes theaterproducties van de stichting Julius Leeft! gekoppeld over de Surinaamse geschiedenis. Het eerste stuk van John Leerdam en Paulette Smit gaat op 21 oktober in première, waarbij Kenneth Herdigein in de huid kruipt van wijlen Johan Ferrier, Surinames eerste president.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina