Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Bigi Boi' in zee met Top Notch en Noah's Ark

'Bigi Boi' in zee met Top Notch en Noah’s Ark

18/10/2019 19:59 - Van onze redactie

Jairzinho 'Bigi Boi' Rozenstruik.

Jairzinho 'Bigi Boi' Rozenstruik. Foto: Facebook / Jairzinho Rozenstruik  

PARAMARIBO - Jairzinho Rozenstruik meer bekend als 'Bigi Boi' werkt samen met de Nederlandse platenmaatschappijen Top Notch en Noah's Ark. Onder de vlag 'Wij geloven in Bigi Boi' brengen de labels binnenkort een meerdelige documentaire uit rondom zijn opkomende en alles beslissende UFC-gevecht op 2 november in New York.

Binnenkort wordt ook de speciale walk out song uitgebracht. Met dat nummer, geschreven door rapper Josylvio, zal Rozenstruik opkomen. Op 2 november in de welbekende Madison Square Garden in New York is oud-kampioen Andrei Arlovski in de Ultimate Fighting Championship (UFC), de tegenstander.

De samenwerking tussen Top Notch, Noah's Ark en de Surinaamse vechter is geen toevalligheid. Deze labels produceren de muziek van vele Nederlandse artiesten met een Surinaamse achtergrond. Ook bracht Top Notch in 2013 het compilatie-album 'Sranan Gowtu' uit met daarop Surinaamse liedjes uit zes verschillende decennia.

De samenwerking met een sporter die geen muziek uitbrengt, is een unicum voor de labels. Het idee kwam van Vincent Patty, de algemeen directeur van Top Notch en Noah's Ark, die een grote fan van de UFC is. "We werken met onze artiesten vaak toe naar hoogtepunten. Ik zie het opkomende gevecht als een vergelijkbare piek."

"Sowieso denk ik dat hiphop en vechtsport dichter bij elkaar liggen dan mensen in eerste instantie zouden denken. Denk aan de controverse die eromheen hangt, de verschillende persoonlijkheden en hun drive", laat Patty in een persbericht optekenen. Volgens Kees de Koning, CEO van Top Notch, bleek de connectie tussen Rozenstruik en de labels "dichterbij dan gedacht".

"De trainer van Jairzinho is de eigenaar van een Amsterdamse kapperszaak waar we ooit de allereerste videoclip van Top Notch - 'Kaal of Kammen' van Extince - schoten. Hier was toen al een connectie tussen hiphopartiesten en sporters en die blijkt er nu ook te zijn. Toen ik in Suriname afsprak met Jairzinho bleek hij naar veel van onze artiesten te luisteren", vertelt De Koning.

De 31-jarige Rozenstruik (31) woont in Paramaribo. Hij zit al geruime tijd in de Mixed Martial Arts (MMA) en trainde door de jaren heen met grootheden als Tyrone Spong, Ernesto Hoost en Remy Bonjasky. De Surinamer won zijn eerste twee UFC-gevechten, beide op knock-out. In zijn laatste partij tegen Allen Crowder tijdens UFC Greenville op 22 juni boekte hij de op één na snelste knock-out (negen seconden) in UFC-historie. Als kickbokser behaalde 'Bigi Boi' 64 knock-out's.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina