Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Negentienjarig meisje dreigt op straat te belanden

Negentienjarig meisje dreigt op straat te belanden

18/10/2019 21:11 - Naomi Hoever

Negentienjarig meisje dreigt op straat te belanden

Foto: Radio2.be  

PARAMARIBO - Een negentienjarig meisje dat in het laatste jaar van een vos-school zit, moet dringend worden opgevangen. Zij woont in een kindertehuis te Lelydorp waar ze naar eigen zeggen niet goed wordt behandeld en twee weken geleden door de hoofdbegeleidster op straat is gezet.

Het is  niet de eerste keer dat dit is gebeurd. Ook heeft zij de leeftijd om in een kindertehuis te mogen verblijven al overschreden. In december wordt ze twintig jaar. Ze kwam jaren geleden daar terecht, nadat haar moeder geprobeerd had haar en haar jongere zus van het leven te beroven.

Nadat ze uren gelopen had, twee weken geleden, ging ze naar een telecombedrijf met het verzoek om het nummer van een leerkracht op te zoeken, die haar ooit had beloofd dat ze voor haar zou klaarstaan als er een probleem was. Een medewerkster van het bedrijf gaf het meisje SRD 20 zodat zij de bus naar de stad kon betalen.

Zij zou aan de Waterkant overnachten toen zij haar gewezen leerkracht eindelijk bereikte, die haar snel ophaalde. De vrouw betaalde voor een avond een hotelkamer voor de tiener. De volgende dag gingen zij naar Opa Doeli. Van daaruit is contact gemaakt met het tehuis en is de leidster erop gewezen dat ze de jonge vrouw niet op straat mag zetten.

Het meisje is toen weer daar opgenomen, maar wil er niet blijven. De leerkracht heeft intussen een internaat gevonden waar de negentienjarige terecht kan, maar het geld voor de maandelijkse betaling is er niet. Minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heeft dit geval doorverwezen naar de Sociaal-maatschappelijke Zorg van het ministerie.

Intussen is de bewogen leerkracht naarstig op zoek naar geld om het internaat te betalen en te voorzien in het levensonderhoud van het meisje, zodat zij naar school kan blijven gaan. De leerkracht die zich over haar ontfermt wil een inzamelingsactie houden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina