Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Sint Vincentius Ziekenhuis blijft bestaan’

‘Sint Vincentius Ziekenhuis heeft het financieel moeilijk, maar blijft bestaan’

18/10/2019 09:17 - Merredith Bruce

Algemeen-directeur Manodj Hindori.

Algemeen-directeur Manodj Hindori. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Hoewel het Sint Vincentius Ziekenhuis in een financieel moeilijke periode verkeert, blijft de dienstverlening gegarandeerd. Met deze mededeling weerspreekt algemeen directeur Manodj Hindori een bericht dat de instelling dit jaar nog zal sluiten, zoals in een ingezonden stuk op GFC Nieuws is gesuggereerd.

Er zou volgens informatie van de schrijver sprake zijn van een "ernstig financieel tekort". Er zouden geen mogelijkheden zijn gevonden om de instelling winstgevend te maken. Hindori heeft in zijn hoedanigheid van voorzitter van de Raad van Bestuur in een rondschrijven woensdag het personeel gerustgesteld. "De Raad van Bestuur stelt u bij deze nadrukkelijk gerust dat er geen sprake is van sluiting van het St. Vincentius Ziekenhuis. Integendeel zijn wij strategieën aan het uitzetten om ons ziekenhuis tot grotere bloei te brengen."

"Uiteraard beseffen wij met zijn allen dat wij, net als alle overige ziekenhuizen, in een financieel moeilijke periode leven.Maar wij staan klaar om alle nieuwe uitdagingen aan te gaan", schrijft de directeur aan zijn medewerkers. Op vragen van de Ware Tijd verwijst hij naar plannen om samen met de South American International University (Saiu), gevestigd op Curaçao, een internationale medische school op te zetten.

De twee instellingen hebben daartoe een samenwerkingsovereenkomst gesloten. "Ik verwijs hiernaar, om aan te tonen dat we echt niet van plan zijn om te sluiten. Integendeel hebben we onze lijnen uitgezet voor groei in de komende jaren." De internationale school, die in september 2020 haar deuren opent, zal zich richten op buitenlandse studenten die medicijnen studeren. Saiu-topman John Daryanani en Hindori hebben dit plan dinsdag toegelicht aan minister Antoine Elias van Volksgezondheid.

Dat het ingezonden stuk zowel bij de medewerkers als in de samenleving voor commotie heeft gezorgd, ontkent de Raad van Bestuur niet. "Het was ons inziens beter geweest dat als de inzender inderdaad met de vraag zit over de toekomst van het ziekenhuis, deze persoon hierover contact met de directie had opgenomen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina