Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Barricaderen Suralcoweg voorkomen

Barricaderen Suralcoweg voorkomen

19/10/2019 22:19 - Cheflin Paulus

Minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie (achter het stuur) gaf vrijdag het startsein voor het verharden van de Suralcoweg.

Minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie (achter het stuur) gaf vrijdag het startsein voor het verharden van de Suralcoweg. Foto: NII  

PARAMARIBO - Het voornemen van buurtbewoners om de Suralcoweg in district Para te barricaderen om druk uit te oefenen de straat te verbeteren, is niet uitgevoerd. Minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie heeft vrijdagmiddag namelijk het officiële startsein gegeven voor het verharden van de weg.

De straat die in de jaren zestig is aangelegd, verkeert al tientallen jaren in slechte staat. Ontevreden buurtbewoners hadden hun voornemen meegedeeld aan assembleelid Patrick Kensenhuis. "Ik kreeg beelden toegestuurd van mensen die gebruikmaken van de weg. Het was erg want auto's zaten vast", aldus Kensenhuis.

Oud-assembleelid Ricardo Panka herinnerde de mensen eraan dat de Suralcoweg de meest gebarricadeerde weg is in het district. De straat is zoveel keren bezet door buurtbewoners dat de telling niet bij te houden is. Panka en Kensenhuis, die beiden in Para wonen, zeggen dat zij geen genoegen zullen nemen met de verharding van de weg.

Ze eisen van de regering dat de straat die tientallen jaren een belangrijke rol in de bauxietindustrie heeft gespeeld, wordt geasfalteerd. Chotkan zei zich te zullen inzetten voor het asfalteren. "Ik doe geen beloftes, maar ik zal ervoor zorgen dat wij eraan werken. Het moet uiteindelijk gaan gebeuren."

In december 2018 begon het bedrijf Main Transport met de voorbereiding voor verbetering van de Suralcoweg, die ook was opgenomen in het Dalian-asfalteringsproject van de regering. Waarom de asfaltering niet is doorgegaan is niet bekend. Districtscommissaris Armand Jurel noemde het startsein "een geweldig moment".

De burgervader heeft recent gesproken met de Surinaamsche Waterleidingmaatschappij over de watervoorziening in het gebied met bijna duizend inwoners. Hieraan wordt volgens hem gewerkt. Enkele buurtbewoners vertelden aan de Ware Tijd dat zij lang hebben uitgekeken naar het moment dat de overheid aandacht aan de weg zou besteden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina