Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Mogelijk cocaïne uit Suriname in Vlissingen

Mogelijk cocaïne uit Suriname onderschept in Vlissingen

19/10/2019 18:20

De veertig blokken geperste cocaïne die mogelijk uit Suriname komen.

De veertig blokken geperste cocaïne die mogelijk uit Suriname komen. Foto: Crimesite.nl  

VLISSINGEN - In het Nederlandse Vlissingen heeft de douane zeker veertig kilo cocaïne in beslag genomen. De zending was mogelijk afkomstig uit Suriname en zou op 8 oktober na een tip in beslag zijn genomen. De zaak is opvallend,: de douane wil geen commentaar geven en het Openbaar Ministerie Zeeland-West-Brabant ontkent dat er op die dag cocaïne in beslag is genomen.

Crimesite heeft de informatie over de vangst van een betrouwbare bron die sprak op voorwaarde van anonimiteit. Er zijn ook foto's van de vangst in omloop, waarvan overigens niet is bevestigd dat deze horen bij de vangst van 8 oktober. Op de foto's zijn wel veertg blokken geperste cocaïne te zien. De drugs zouden zijn aangevoerd door het schip de Elvira.

Dat schip is op 10 oktober vertrokken uit Vlissingen en is inmiddels onderweg naar Suriname. Vóór Vlissingen zou de Elvira onder meer havens in Peru, Ecuador en Suriname hebben aangedaan.  Bij het Nederlandse parket en de politie in Zeeland-West-Brabant is desgevraagd niets bekend over de onderschepping.

Het parket Zeeland-West-Brabant ontkende vrijdag dat op 8 oktober cocaïne is onderschept. Het komt vaker voor dat de autoriteiten in het belang van lopend onderzoek onderscheppingen van drugs enige tijd stilhouden en of zelfs geheel niet naar buiten brengen. Crimesite.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina