Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • NDP’ers standvastig maar ook ontevreden

NDP’ers standvastig maar ook ontevreden

19/10/2019 10:14 - Naomi Hoever

President Desi Bouterse heeft  in ‘Bakana Tori orgineel’ via SRS het volk gesproken over diverse onderwerpen. Mensen trokken naar het studioterrein aan de Jacques van Eerstraat in de hoop het staatshoofd te ontmoeten.

President Desi Bouterse heeft in ‘Bakana Tori orgineel’ via SRS het volk gesproken over diverse onderwerpen. Mensen trokken naar het studioterrein aan de Jacques van Eerstraat in de hoop het staatshoofd te ontmoeten. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Verschillende personen hebben hun vrijdagmiddag opgeofferd met de verwachting president Desi Bouterse te spreken. Hij heeft in een vier uur durende live radio-uitzending het volk gesproken over diverse onderwerpen. Het was de derde keer dat hij in het praatprogramma ‘Bakana Tori orgineel’ via SRS sprak.

Sommige mensen belden met vragen of problemen, anderen trokken naar het studioterrein aan de Jacques van Eerstraat in de hoop het staatshoofd te ontmoeten. Siene Proeve, stonfutu van de NDP: "Ik ben gekomen omdat ik hem nodig heb. Ik heb een stapel papieren van mensen voor huisvesting- en grondaanvragen." Onder de tientallen mensen bevond zich ook Winston Vyent, eigenaar van eetgelegenheid Blackboy Kitchen aan de Coesewijnestraat.

"Ik ben geen NDP'er maar een 'Boutist'. Sport en Jeugdzaken heeft het podium op het Sosis-terrein dat ik had gebouwd achter mijn etenszaak afgebroken, terwijl ik het op eigen kosten had opgezet voor het grootse overwinningsfeest van de NDP in 2015." Planten op het terrein is door het ministerie stopgezet, terwijl hij medebeheerder is en onderhoudswerkzaamheden verricht.

"De NDP weet dat ik heel veel ben kwijtgeraakt omdat ik me openlijk heb geprofileerd als lid. Ik was beheerder van het sportveld te Flora, maar omdat ik 1996 de NDP de gelegenheid heb gegeven daar te vergaderen, ben ik het beheerderschap kwijtgeraakt. Dat heeft de toenmalige regering gedaan."

Ondanks alles blijft Vyent NDP'er. "Ik weet wat ik heb aan Bouterse." Hij heeft de president vrijdag niet kunnen spreken. Hij wilde met hem een afspraak maken, maar werd verwezen naar Faizal Abdoelgafoer. "Hij kan mijn zaken niet behartigen. Na tegenwerking sa mi kisi a no now. Vanaf NPS ten sma e werk mi tegen."

Ook Etto Landsdorf (78) is misnoegd. "Mi ati e bron. In 1980 was ik werkzaam als grader operator bij Openbare Werken. Mi wroko na West-Suriname rij bigi truck. Mi ben kan fadon go ini ravijn. Fa sma san kon pas na ini na partij e kisi gouden speld." Landsdorf heeft de president evenmin kunnen ontmoeten.

Na afloop babbelden de aanwezigen na en werden namen van personen geregistreerd. Wat de registratie inhield, is niet duidelijk. Presentator van het praatprogramma Clifton Limburg, sprak over verschillende onderwerpen met het staatshoofd. Burgers kregen de gelegenheid om telefonisch hun hart te luchten, van mensen die al lang wachten op hun grondpapieren tot personen die ontevreden zijn over het reilen en zeilen in het land. 

Partijsympathisanten in paars tenue en anderen in neutrale kleding wachtten geduldig totdat Bouterse naar buiten zou komen. Aan het eind van de uitzending werd luidkeels geroepen "We want Bouterse" en werden strijdliederen van de NDP gezongen. Er werden leuzen gescandeerd als 'Tide, tamara w'e strey go moro fara' en 'Suma na basi, Bouta na basi'.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina