Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Fabian Wehl wint Stage of Champions IV

Fabian Wehl wint Stage of Champions IV

20/10/2019 02:47 - Terence Oosterwolde

Fabian Wehl wint Stage of Champions IV

Na de eerste plaats in Suriname wist Fabian Wehl ook in Guyana kampioen te worden. Foto: Suleta Drielsma-Monsels  

PARAMARIBO - Bodybuilder Fabian Wehl heeft de successenreeks van Suriname in Guyana voortgezet. Mr. Suriname werd zaterdagavond in Theatre Guild gekroond tot winnaar van de Stage of Champions IV Fight to the Finish. Soepe Koese en Wendel Setropawiro, oud-kampioenen van Suriname, wonnen in respectievelijk 2016 en 2018 het regionale toernooi.

Het werd zaterdagavond een totale dominantie van Suriname in Georgetown, meldt Earnie Eenig, ondervoorzitter van de Surinaamse Bodybuilding- en Weightliftingbond (SBWB), aan de Ware Tijd. "Suriname heeft alle categorieën gewonnen. De SBWB is dik tevreden met de behaalde resultaten", zegt hij voldaan. Aan de vooravond van het vertrek stak Eenig zijn optimisme niet onder stoelen of banken. "We vallen 100 procent in alle klassen in de prijzen en ik verwacht dat we zeker met hoofdprijzen terugkeren", zei hij toen tegen dWT.

Wehl won eerst de zwaargewichtklasse (tachtig kilogram en zwaarder) en pakte daarna de overall titel. Randal Haakmat werd uitgeroepen tot winnaar van de categorie tot 75 kilogram en mocht daardoor meedingen om het overall kampioenschap. Hij werd uiteindelijk tweede achter Wehl. In de zwaargewichtklasse werden Sergio Holwijn, Jermaine Karg en Jermain Wielsen respectievelijk tweede, derde en vierde. Shown Roberts, die in dezelfde categorie zat, besloot niet meer mee te doen. Faizel Pinas werd runner-up in de klasse tot 75 kilogram.

Ook op de andere onderdelen viel Suriname in de prijzen. Militia Galimo won voor de tweede keer de Bikini Fitness-kroon. De eerste keer was in 2016. Tatiana Bawon werd derde en Jorginha 'Jo' Pereira vierde. Op het onderdeel Men's Physique werd Rudolf Getrouw da Costa uitgeroepen tot winnaar. Fernando Krak werd runner-up, Sergio Rampersad vierde, Riandino Josafath zevende en Tristano Pawirodihardjo achtste.

Volgens Eenig is SBWB-voorzitter Chairme Konigferander "erg trots" op de vijftien deelnemers en "blij met de wijze waarop ze Suriname wederom positief op de kaart hebben gezet". De ondervoorzitter wijst erop dat bodybuilding al geruime tijd één van de meest succesvolle sporten van Suriname is. In augustus won Koese de Giovanni Classic op Aruba en werd Setropawiro derde.

Een maand daarvoor behaalde Eddy Wilson de eerste plaats tijdens de Pro Division van de Darcy Beckles Diamond Cup. Koese eindigde toen als derde. Bij de amateurs werd Setropawiro winnaar van de open klasse en eindigde Galimo als derde op het onderdeel bikini-wellness. Beiden kwamen daardoor in aanmerking voor hun pro card. Als alles goed zit, doen Wilson en Koese volgende maand mee aan de wereldkampioenschappen bodybuilding.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina