Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Sally boos op Javaanse broeders en zusters

Sally boos op Javaanse broeders en zusters

20/10/2019 13:45 - Shanavon Arsomedjo

Sally laat in haar eerste soloshow weten waarom ze boos is op haar Javaanse broeders en zusters.

Sally laat in haar eerste soloshow weten waarom ze boos is op haar Javaanse broeders en zusters. Foto: Ray Jasir  

PARAMARIBO - Sally is boos op haar Javaanse broeders en zusters. Zij vindt dat hun gedrag vandaag de dag te wensen overlaat. Waarom zij precies boos op hen is, wil zij pas over twee maanden laten weten, wanneer zij gaat debuteren met haar stand-upcomedyshow ‘Mronkol’.

Mronkol is het Javaanse woord voor 'geïrriteerd zijn'. Sally zal in haar soloshow drie issues bespreken die voorkomen binnen de Javaanse gemeenschap. Omdat zij gelooft in het gezegde 'verbeter de wereld, begin bij jezelf', begint ze bij haar eigen bevolkingsgroep. Maar dat wil niet zeggen dat niet-Javanen de show niet mogen bezoeken op 9, 10 en 11 december in theater Thalia.

"Het is al lang mijn droom geweest om alleen op de planken te staan. Na meer dan zestig optredens te hebben gehad met theatergroep Sambel Trasie, denk ik dat ik er klaar voor ben om een soloshow te geven." De voorstelling, met stand-upcomedy, dans, muziek en zang, is al twee jaren in voorbereiding.

Sally zat op een goed moment te wachten om haar droom werkelijkheid te maken. Nu Sambel Trasie een break neemt, maakt zij gebruik van de ruimte haar show te doen. "Ik heb ook rust nodig, maar als ik eenmaal ik in die drive ben, wil ik gewoon verder. Ik ben gebrand om dit nu te doen." Met deze show is Sally de eerste transgender in de Javaanse gemeenschap die een soloshow geeft.

Zij belooft anders te zullen zijn dan collega-comedians. Op welke manier zij dat gaat doen, wil zij liever niet vertellen, maar ze raadt mensen aan de show te gaan zien. Sally is geaccepteerd als Javaanse transgender. Mensen kijken haar minder vreemd aan. "Doordat ze me vaker meemaken en minder mensen kritiek leveren, heb ik het gevoel dat de acceptatie er is. Anders zou er ook niet worden betaald om naar onze shows te komen."

Sally benadrukt dat zij niet uit Sambel Trasie is gestapt, maar er haar eigen ding naast doet. Haar collega's van de theatergroep zijn heel blij voor haar dat zij ook een andere weg bewandelt. Plannen van de groep om shows in Nederland te geven, gaan dit jaar niet door. De groep heeft besloten een pauze te nemen om bij te komen.

Nu is Sally wel in Nederland om gesprekken te voeren met ervaren comedians om van ze te leren en tips mee te nemen en zodoende een goede show neer te zetten in Suriname. De actrice sluit 2019 af met Sambel Trasie, op 28 december tijdens Comedy XL in de Anthony Nesty Sporthal.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina