Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Drempel Keizerstraat om aanrijdingen te voorkomen

Drempel hoek Keizerstraat om aanrijdingen te voorkomen

21/10/2019 03:13 - Cheflin Paulus

De nieuwe drempel in de Keizerstraat niet ver van de kruising met de Zwartenhovenbrugstraat.

De nieuwe drempel in de Keizerstraat niet ver van de kruising met de Zwartenhovenbrugstraat. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - De afdeling Verkeer van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie werkt opnieuw aan de vervanging van verkeerslichten op de hoek van de Zwartenhovenbrug- en Keizerstraat. De lichten zijn binnen anderhalve maand weer kapotgereden door roekeloze automobilisten. Dit bevestigt afdelingshoofd Henk Wip in gesprek met de Ware Tijd.

Wip: "Ik heb er geen woorden voor. Het is zoveel keer in de media aangehaald dat men voorzichtig moet zijn. Je weet op den duur niet meer wat je de mensen moet zeggen."

Het ministerie heeft vorige week een drempel geplaatst aan de Keizerstraat, om te voorkomen dat bestuurders met hoge snelheden over de kruising rijden. De drempel is ook geplaatst om te benadrukken dat verkeer over de Zwartenhovenbrugstraat voorrang heeft. Door het wegvallen van de verkeerslichten heerst er een chaotische situatie op het kruispunt.

Het ministerie heeft zo snel mogelijk ingespeeld op de ontstane situatie, zegt Wip. Het is hem niet bekend of de automobilisten die de verkeerslichten de vorige keer beschadigd hebben, ondertussen de reparatiekosten hebben gedekt. Het is volgens hem de bedoeling dat het ministerie bij de politie navraagt wat er speelt bij het recente geval. Dat gebeurt aan de hand van het proces-verbaal. 

"De lichten moeten wij nu snel herstellen. Het is zo dat wij alles opnieuw gaan moeten bekostigen. Wij gaan bij de politie opvragen wie de veroorzaker is." Het is de derde keer in twee maanden dat de verkeerslichten op dit kruispunt kapot zijn. Het kost de Staat duizenden US dollars om deze infrastructurele ingrepen te plegen.

Een winkelier in de directe omgeving van het kruispunt, had de krant al voorspeld dat de lichten weer aangereden zouden worden. Hij zei dat een drempel noodzakelijk was in de Keizer- of Zwartenhovenbrugstraat. Dit om te voorkomen dat bestuurders hoge snelheden bereiken en winkelzaken van ondernemers binnenrijden bij ongevallen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina