Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • FA Cup-duel wordt overgespeeld

Gestaakte FA Cup-wedstrijd wordt overgespeeld

21/10/2019 18:13

Verdediger Coby Rowe van Haringey Borough wordt door een official en teamgenoot tegengehouden. Hij was één van de spelers die racistisch werd bejegend.

Verdediger Coby Rowe van Haringey Borough wordt door een official en teamgenoot tegengehouden. Hij was één van de spelers die racistisch werd bejegend. Foto: Pinnacle Photo Agency  

LONDEN - De Engelse Voetbalbond (FA) heeft maandag besloten dat de FA Cup-wedstrijd tussen Haringey Borough en Yeovil Town in zijn geheel moet worden overgespeeld. Het duel uit de vierde voorronde van het belangrijkste Engelse bekertoernooi werd zaterdag bij een 1-0 voorsprong voor Yeovil Town gestaakt wegens racisme.

De spelers van Haringey Borough stapten zaterdag van het veld, na racistische geluiden uit het vak met Yeovil Town-fans. Die bejegenden ook doelman Valery Douglas Pajetat. Het was voor manager Tom Loizou van de thuisploeg reden om zijn team van het veld te halen. Ook de spelers van Yeovil Town volgden daarop het voorbeeld van de tegenstander. De wedstrijd werd niet meer hervat.

Het duel staat nu voor 29 oktober op het programma, wederom op Coles Park van  Haringey Borough. Beide clubs deden maandag bij de loting voor de eerste ronde van de FA Cup mee.  Engeland is al een week in de ban van racistische gebeurtenissen in het voetbal. Vorige week werd de EK-kwalificatie-interland tussen Bulgarije en Engeland (0-6) twee keer stilgelegd vanwege racisme door Bulgaarse voetbalsupporters. AD.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen