Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Advocaat Joan Nibte geschorst

Advocaat Joan Nibte geschorst

22/10/2019 10:44 - Merredith Bruce

Advocaat tevens politica Joan Nibte is na een klacht van een voormalige cliënt voor drie maanden geschorst door het advocatentuchtcollege.

Advocaat tevens politica Joan Nibte is na een klacht van een voormalige cliënt voor drie maanden geschorst door het advocatentuchtcollege. Foto: Advocatenkantoor Nibte  

PARAMARIBO - Advocaat Joan Nibte is voor drie maanden geschorst door het tuchtcollege voor advocaten. Dat heeft de juriste dinsdag zelf bekendgemaakt op haar Facebookpagina. "De beslissing is niet definitief, omdat ik tegen deze beslissing in hoger beroep ga", schrijft de advocaat.

Echter, de reden voor de schorsing heeft ze niet bekendgemaakt. De redactie van de Ware Tijd verneemt evenwel dat de schorsing verband houdt met een dispuut tussen Nibte en een cliënt die daarover een klacht deponeerde bij het tuchtcollege.

Nibte, die politiek leider is van de politieke partij PRO, stelt in de publieke mededeling over de schorsing, te beseffen dat dit "zeker invloed kan hebben" op haar politieke carrière. Ze noemt dit ook een zware beproeving. "Na negentien jaar het ambt van advocaat feilloos te hebben vervuld en honderden mensen kosteloos te hebben bijgestaan, word ik geconfronteerd met deze zware beproeving."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen