Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • BEP maakt zich sterk voor overname Latour

BEP maakt zich sterk voor overname Latour

22/10/2019 22:35 - Cheflin Paulus

Installatie van BEP-kernen in Latour. De partij wil meer stemmen gaan werven in het ressort. Als het aan de kernen ligt nemen zij het ressort over.

Installatie van BEP-kernen in Latour. De partij wil meer stemmen gaan werven in het ressort. Als het aan de kernen ligt nemen zij het ressort over.  

PARAMARIBO - BEP heeft in het weekend partijkernen geïnstalleerd in Paramaribo en Brokopondo. In Latour was de partij zaterdag heel goed vertegenwoordigd. Ondervoorzitter André Dikan installeerde de kernen van Tammenga, Latour, Menkendam, Pontbuiten en Katwijk. In Brokopondo is er zondag één kern geïnstalleerd. Andere ressorten en gebieden zullen spoedig ook aan de beurt komen.

Voorzitter Valdano Cadogan van de jongerenraad zegt dat dit orgaan geen genoegen wil nemen met minder dan vijf zetels voor de partij. Samen met andere partijleden zullen de jongeren ervoor zorgen dat de organisatie nog een kans krijgt om deel uit te maken van de coalitie en voor regeermacht. De raad wil zich ook sterk concentreren op de grote groep jongeren in het ressort. Andy Aboikoni zei zaterdag in een toespraak dat Paramaribo in feite bepaalt of een partij de verkiezingen wint.

"Als je hier geen zetel hebt, zegt dit veel over je partij. Wij hebben ons bestaansrecht bewezen in Paramaribo en hebben nog enkele maanden te gaan naar de verkiezingen. Wij moeten meer zetels halen. Niets minder dan de vorige keer." Volgens het lid heeft de organisatie bij de voorgaande verkiezingen geleerd uit haar fouten en zal zij zich naar mei 2020 toe extra inzetten om sterker uit de bus te komen. Vooral in Latour, dat hij als dichtstbevolkte ressort in Paramaribo beschouwt, wil de partijleiding meer stemmen gaan werven. Als het aan de kernen ligt nemen zij het ressort over.

Volgens Dikan gaat de partij zijn meerwaarde nog eens bewijzen. "Vanaf ons aantreden hebben wij een grote bijdrage geleverd aan de opbouw van het land. Er zijn nog meer mensen die dit willen doen, maar de kans wordt hen ontnomen. Die kansen moet hen geboden worden en dat kunnen wij als partij bereiken." Dikan zegt dat hij een partijgenoot de kans wil geven om na de verkiezingen minister te worden of andere topfuncties te bekleden. Ook wil de partijtop nog meer jongeren toelaten om zitting te nemen in de leiding.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina