Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Brug bij Witagron gebarricadeerd

Brug bij Witagron gebarricadeerd

22/10/2019 13:02 - Gilliamo Orban

De brug bij Witagron. Ontevreden dorpelingen hebben de oeververbinding geblokkeerd, waardoor zwaar materieel niet kan passeren.

De brug bij Witagron. Ontevreden dorpelingen hebben de oeververbinding geblokkeerd, waardoor zwaar materieel niet kan passeren. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Dorpelingen hebben de brug bij Witagron over de Coppenamerivier sinds maandagochtend gebarricadeerd. Hierdoor kan zwaar materieel niet passeren. De bewoners zijn er niet over te spreken dat zwaar materieel van anderen over de brug mag, terwijl voor hen een verbod geldt.

De brug is door de overheid gesloten voor zwaar transport vanwege de slechte staat waarin die verkeert. "Het is recht voor één, recht voor allen. Want er is duizend kubieke meter hout van een concessionaris van het dorp verloren gegaan, omdat hij dat hout niet over de brug mag transporteren", zegt waarnemend basya Theo Boomdijk van Witagron tegen de Ware Tijd.

De brug wordt al geruime tijd bewaakt door militairen, maar zij kunnen volgens Boomdijk de mensen niet tegenhouden die toestemming hebben van de overheid om over de brug te gaan. "De mensen krijgen toestemming van hogerhand", zegt de dignitaris.

Hoewel districtscommissaris Ludwig Mettendaf van Boven-Coppename maandag naar de actievoerders heeft geluisterd, hebben de mensen de barricade niet opgeheven. "Wij willen ook gebruikmaken van de brug zoals de anderen dat doen en dat moet de oplossing worden", stelt de basya.

De brug was eerst gebarricadeerd met onder meer een houttruck die dorpelingen hadden tegengehouden. Na het gesprek met de dc is de vrachtwagen verwijderd en in plaats daarvan zijn er tonnen geplaatst. Slechts personenverkeer wordt doorgelaten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina