Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Matoekoe wil schooljaar 1 november beginnen

Matoekoe wil schooljaar 1 november beginnen

22/10/2019 05:01 - Gilliamo Orban

Matoekoe wil schooljaar 1 november beginnen

Foto: Facebook Matoekoe  

PARAMARIBO - De Stichting Heil Pedagogisch Centrum Matoekoe streeft ernaar om op 1 november haar schoolactiviteiten te hervatten. Om financiële redenen kon dat niet zoals gebruikelijk op 1 oktober.

Matoekoe heeft de subsidie van 2019 nog niet heeft gekregen, maar het stichtingsbestuur is hoopvol gestemd. "We hebben het reçu in handen. Het geld moet nu overgemaakt worden op onze rekening", zegt voorzitter Rose-Ann Franklin tegen de Ware Tijd.

Matoekoe begeleidt kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. De stichting heeft een dagopvang, maar er wonen ook pupillen permanent. Enkele van de vijftien bewoners verblijven nu thuis of elders.

Franklin legt uit dat het - gezien de behoefte - de bedoeling is om het komend schooljaar lessen en activiteiten aan te bieden aan negentig kinderen. Nu telt de school 65 leerlingen. Vanwege de uitbreiding van de school zal de stichting de permanente opvang van kinderen en jongvolwassenen afbouwen en het opvanghuis sluiten.

Franklin benadrukt dat de pupillen die nu bij Matoekoe wonen,  niet in de kou worden gelaten. Er zal voor hen een alternatief worden gezocht. Hoewel er sinds het begin kinderen bij Matoekoe wonen, is die vorm van opvang volgens penningmeester Albert Jubithana niet opgenomen in de statuten van de stichting.

Hij kan nog niet zeggen wanneer precies het opvanghuis definitief gesloten zal worden. DOE-parlementariër Carl Breeveld heeft donderdag in een brief aan minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting ervoor gepleit dat het opvanghuis Matoekoe niet definitief wordt gesloten. De bewindsman heeft hem mondeling beloofd dat hij de zaak zal bekijken.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina