Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nederlandse marine onderschept 857 kilo coke

Nederlandse marine onderschept 857 kilo cocaïne

22/10/2019 17:54

Nederlandse marine onderschept 857 kilo cocaïne

De Zr. Ms Groningen heeft opnieuw een grote cocaïnevondst gedaan. Foto: Eemskrant.nl  

DEN HAAG - Het Nederlandse marineschip Zr.Ms. Groningen heeft op een onbekende locatie in de Caribische Zee een grote drugsvangst gedaan. Dinsdag werd volgens de website crimesite.nl bekend dat begin oktober een boot is onderschept met 857 kilogram cocaïne aan boord.

De site schrijft dat de Groningen op kustwachtpatrouille in het Caribisch Gebied was toen er een tip van de luchtvaartdienst binnenkwam over een verdacht vaartuig. Er werd een helikopter op afgestuurd en de boot werd tot stoppen gedwongen. Het Amerikaanse kustwachtschip USCGC Mohawk heeft de drugs en een onbekend aantal smokkelaars aan boord genomen.

In september onderschepte de Groningen ook al cocaïne, net als in juli. In mei werd zelfs zestienhonderd kilo onderschept. De Zr. Ms. Groningen is sinds 20 april als stationsschip in het Caribisch Gebied. Het patrouilleert onder coördinatie van militairen van het Amerikaanse Southern Command in Florida in de regio op drugs en doet diverse kustwachttaken in het Nederlandse gebied, zoals toezicht houden op visserij en voert daarnaast humanitaire missies in de regio uit. Crimesite.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina